9η Γιορτή Τέχνης Σερρών | 4–12 Σεπτεμβρίου 2026 (πρόγραμμα)

9η Γιορτή Τέχνης Σερρών | 4–12 Σεπτεμβρίου

9η Γιορτή Τέχνης Σερρών | 4–12 Σεπτεμβρίου 2026 

Το Πρώην Στρατόπεδο Εμμ. Παππά, θα μετατραπεί σε έναν μοναδικό και μαγικό χώρο που θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους δημιουργούς, νέες φωνές και διαφορετικές μορφές έκφρασης. Παράλληλα, θα λειτουργεί Έκθεση Καλλιτεχνικών Δημιουργημάτων, αναδεικνύοντας έργα σύγχρονων δημιουργών και προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εικαστική δημιουργία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΠΥΞ ΛΑΞ
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται, έτοιμοι να δονήσουν ξανά τις καρδιές μας. Το ραντεβού κρατάει χρόνια με ένταση, ιστορία και αγαπημένες κλασικές και νέες μελωδίες.
Μαζί τους:
Ηλεκτρικές κιθάρες: Χάρης Μιχαηλίδης
Keyboard : Νίκος Σάλτας
Πιάνο-Ακορντεόν: Ελευθερία Ναθαναήλ
Τύμπανα: Αλέξης Κούρτης
Ηλεκτρικό Μπάσο: ΆκηςΑμπράζης,
Πνευστά: Χρήστος Κυριαζής

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου | 21:00
LOCOMONDO
Οι Locomondo έρχονται στις Σέρρες και φέρνουν μαζί τους τον ρυθμό και την ενέργεια που κάνουν κάθε συναυλία τους αξέχαστη.
Reggae, ska, latin, rock και ελληνικά στοιχεία δημιουργούν έναν ήχο που δεν ακούγεται απλώς… χορεύεται! Συναυλίες γεμάτες παλμό, αυθεντικότητα και μια αίσθηση ελευθερίας που σε παρασύρει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου | 21:00
VLOSPA & ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ
Ο Tsaki και ο Μικρός Κλέφτης είναι από τους πιο ξεχωριστούς και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής hip hop σκηνής.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου | 21:00
Θέατρο Improv με τα «Πατλάκια»
Μια θεατρική ομάδα κωμικού αυτοσχεδιασμού έρχεται στη Γιορτή Τέχνης!
Σε μια παράσταση που θα παιχτεί για πρώτη φορά και τελευταία, καθώς κάθε παράσταση είναι μοναδική!
Ελάτε να γελάσουμε παρέα!
Παίζουν:
Μπουρουλίτης Χρήστος – Απόστολος
Χατζοπούλου Μαριάννα
Οικονομίδης Μιχάλης
Κουτίνη Μάρθα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου | 21:00
Cine Night
Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της αγαπημένης ταινίας «The Blues Brothers», της θρυλικής μουσικής κωμωδίας που συνδύασε με μοναδικό τρόπο τον κινηματογράφο με τη blues, τη soul και τη rhythm & blues μουσική.
Και επειδή στη Γιορτή Τέχνης θέλουμε η τέχνη να μη σταματά στην οθόνη, μετά την προβολή η βραδιά συνεχίζεται ζωντανά με blues μουσική.
Τη σκυτάλη παίρνουν οι Juke Joint Band, ένα μουσικό σχήμα που κινείται στους αυθεντικούς δρόμους της blues, μεταφέροντας στη σκηνή τον ήχο, την ενέργεια και την ατμόσφαιρα των juke joints.
Το σχήμα αποτελείται από:
Δημήτρη Γιαννιτσαδή – κιθάρα, τραγούδι
Γιώργο Καλλιφατίδη – κιθάρα, μπάντζο

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου | 18:30
Μέρα του Παιδιού
Μια ημέρα γεμάτη παραμύθια, δημιουργία, παιχνίδι, κεράσματα που θα τελειώσει με μια ξεχωριστή παράσταση Μαύρου Θεάτρου, από τον Κυριάκο Θεοδωρίδη & τη Πηνελόπη Καλαμπαλίκα με το έργο «ο φεγγαροσκεπαστής».
Η Ημέρα Παιδιού προσφέρεται δωρεάν από τον Σύλλογο, ως μια έμπρακτη κίνηση αγάπης προς τα παιδιά της πόλης. Αναλυτικό πρόγραμμα για τη μέρα αυτή, θα βρείτε στις σελίδες μας.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου | 21:00
Serres Rocks
Spirit Maze • Ένδον Σκάπτε• Red Bridge
Η 9η Γιορτή Τέχνης δίνει χώρο στη μουσική δημιουργία της πόλης και στη ροκ σκηνή των Σερρών.
Τη βραδιά ανοίγουν οι Spirit Maze, ένα σχήμα από τις Σέρρες που κινείται στον χώρο της ψυχεδελικής rock μουσικής.
Οι Spirit Maze είναι:
Γιάννης – bass
Παναγιώτης – keys
Γιώργος – guitar
Δημήτρης – drumset
Συνεχίζουμε με τους Ένδον Σκάπτε, ένα συγκρότημα που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για έκφραση και τη συνάντηση ανθρώπων με κοινή αγάπη για τη rock μουσική.
Ο Ιωάννης Κεφαλάς, μουσικός από τις Σέρρες, γράφει τα δικά του τραγούδια, με rock ήχο και κοινωνικοπολιτικό στίχο, έχοντας ως συνοδοιπόρο την Ευαγγελία.
Τη βραδιά ολοκληρώνουν οι Red Bridge, ένα τετραμελές σχήμα από τις Σέρρες:
Δημήτρης Χαραλαμπίδης – κιθάρα, φωνή
Γιώργος Καρύδας – κιθάρα
Γιάννης Μότσικας – μπάσο
Ευγένιος Κιορίδης – τύμπανα
Οι Red Bridge ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2024 ένα ιδιαίτερο μουσικό εγχείρημα: να «ντύσουν» με μουσική ποιήματα γνωστών ποιητών.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ο Μίλτος Πασχαλίδης θα μας χαρίσει μία μεγάλη συναυλία που συμπυκνώνει όσα αγαπάμε σε αυτόν και τη μουσική του: ένταση και τρυφερότητα, ειλικρίνεια, ροκ ενέργεια, γλυκιά συνενοχή και λαϊκή αμεσότητα.
Μαζί του επί σκηνής οι:
·       Θύμιος Παπαδόπουλος: Πνευστά – Ενορχηστρώσεις
·       Πάρις Περισυνάκης: Λύρα – Μαντολίνο
·       Νίκη Γρανά: Ακορντεόν – Τραγούδι
·       Γιάννης Μπελώνης: Πιάνο
·       Αντωνία Τσολάκη: Μπάσο
·       Ηλίας Δουμάνης: Τύμπανα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου | 21:00
Ρεμπέτικη Βραδιά
Τη μουσική αυτή βραδιά θα ξεκινήσει το σερραϊκό μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους:
Δημήτρης Βοζίκης – μπουζούκι, φωνή
Ηλέκτρα Φανού – κιθάρα, φωνή
Και στην συνέχεια οι Σενιέ Πενιέ, ένα ρεμπέτικο σχήμα που δημιουργήθηκε το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Από το 2018 το σχήμα αποτελείται από τους:
Νίκο Καραμανίδη – κιθάρα, φωνή
Σταύρο Τσαβδαρίδη Αμπατζόγλου – τρίχορδο μπουζούκι, φωνή
Η παρουσία τους στη 9η Γιορτή Τέχνης φέρνει μαζί της έναν ήχο που κοιτάζει προς το παρελθόν, χωρίς να φοβάται να συνομιλήσει με το σήμερα.
Η βραδιά αυτή είναι δωρεάν για το κοινό.

Η 9η Γιορτή Τέχνης ανοίγει και φέτος τον χώρο της στην εικαστική δημιουργία, προσκαλώντας καλλιτέχνες να συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους με ένα κοινό θέμα: «Πίσω από το Πρόσωπο»

Στην έκθεση συμμετέχουν, σε αλφαβητική σειρά:
Αντιγόνη Τσισμαλίδου
Βαγγέλης Δέλλης
Γαβριήλ Φτελκόπουλος
Δέσποινα Παπαδοπούλου
Δέσποινα Χομονδοσλή
Ελένη Ιατροπούλου
Ευπραξία Μπανταζού
Γεωργία Τσιαμπάζη
Γεωργία Τσάτσου
Γιώργος Τανσαρλής
Θωμάς Μακινατζής
Ιωάννα Ζορμπά
Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου
Κωνσταντίνος Γκουγκούφκας
Κωνσταντίνος Γιαχουστίδης
Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Μυρσίνη Κολώνια Τζήμου
Νικόλας Καμπανταΐδης
Χιονούλα Παπαδοπούλου
Χρήστος Τριανταφύλλου. Στον εκθεσιακό χώρο θα βρούμε και έργα μικρών καλλιτεχνών της πόλης.

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε φέτος ως κεντρικό καλεσμένο τον Γιώργο Ανδρούτσο, παρουσιάζοντας έργα του στη φετινή έκθεση.
Η συμμετοχή του στη φετινή Γιορτή Τέχνης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση.

Σέρρες – Εννέα ημέρες γεμάτες μουσική, τέχνη, συγκίνηση και αξέχαστες εμπειρίες. Εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριό σας μέσω της online προπώλησης και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης γιορτής πολιτισμού της πόλης!

Σημεία προπώλησης:
Ηλεκτρονικά όλα τα εισιτήρια: https://www.more.com/…/music/festival/giortitexnis2026/
Καφέ Αμάν | Χατζηιακώβου 12
JuiceBar | Λεωφ. Μεραρχίας 2

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε τις σελίδες του συλλόγου μας ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ:
Facebook: https://www.facebook.com/giortitexnis
Instagram: giortitexnis
ή στο Mail: giortitexnis@outlook.com
ή στα τηλέφωνα 6972348223 και 6906147722

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok