ΕΠΣ Σερρών: Επτάρα ο Αστήρ, ακάθεκτος ο Θρακικός – Τρεις ομάδες με το απόλυτο στην κορυφή της Α’-Επική ανατροπή για τα Πλατανάκια στην Β’

Ο Αστήρ Νεοχωρίου και ο Θρακικός Άνω Μητρουσίου συνέχισαν με εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, διατηρώντας μαζί με τη Θύελλα το «τρία στα τρία» στην Α΄ Κατηγορία. Στη Β΄ Κατηγορία, η πρεμιέρα ολοκληρώθηκε με ανατροπές, πολλά γκολ και πρωταγωνιστές που έκαναν αισθητή την παρουσία τους από την πρώτη αγωνιστική.

Με τον Αστέρα Νεοχωρίου να περνά με 7-0 από την έδρα της ΑΕ Χρυσού, τον Θρακικό να επικρατεί 4-1 στο Παλαιόκαστρο και τον Ολυμπιακό Λευκώνα να κατακτά σημαντικό διπλό απέναντι στον Πανσουλιακό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 3η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών.


Στη Β΄ Κατηγορία, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ανατροπή των Πλατανακίων απέναντι στο Άγκιστρο, στην ευρεία νίκη της ΠΑΕ Αγίου Πνεύματος, στο επιτυχημένο ξεκίνημα του Κεραυνού Ψυχικού και στο χατ τρικ του Γάδου, που οδήγησε τον Εμμανουήλ Παπά στη νίκη επί της Νέας Ζίχνης.

Α΄ Κατηγορία: Ο Αστήρ έφτασε τα επτά, ο Θρακικός κράτησε την πρώτη θέση

Ο Αστήρ Νεοχωρίου πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη των κυριακάτικων αναμετρήσεων, συντρίβοντας εκτός έδρας την ΑΕ Χρυσού με 7-0. Η αναμέτρηση είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-0.

Ο Musta άνοιξε το σκορ στο 13΄, ο Σακκάς σκόραρε δύο φορές, στο 26΄ και στο 34΄, και ακολούθησαν ο Senia στο 37΄ και ο Ηλιόπουλος στο 45΄. Στην επανάληψη, ο Guri στο 48΄ και ο Μητρούσκας στο 83΄ ολοκλήρωσαν την επιβλητική επικράτηση. Ο Αστήρ έφτασε τους εννέα βαθμούς, έχοντας πλέον 13 γκολ υπέρ και δύο κατά. Αντίθετα, η ΑΕ Χρυσού παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ, με παθητικό 18 τερμάτων σε τρεις αγώνες.

Ο Θρακικός Άνω Μητρουσίου συνέχισε επίσης χωρίς απώλειες, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Παλαιοκάστρου με 4-1. Με τρία γκολ πριν συμπληρωθούν 35 λεπτά, έβαλε από νωρίς τις βάσεις για το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο: ο Ζιάκας σκόραρε στο 11΄, ο Κοσμόπουλος στο 13΄ και ο Παρασκευάς στο 35΄. Ο Δαγκούλης μείωσε στο 42΄, αλλά ο Κωνσταντινίδης στο 71΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Θρακικός βρίσκεται πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, με 16-2 τέρματα, διαθέτοντας την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας μέχρι στιγμής.

Στο τρίτο παιχνίδι της Κυριακής, ο Ολυμπιακός Λευκώνα επικράτησε εκτός έδρας του Πανσουλιακού με 2-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γάκη. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων βρήκε δίχτυα στο 13΄ και στο 24΄, ενώ ο Σίκαλος μείωσε στο 35΄. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε τους έξι βαθμούς, παραμένοντας κοντά στην πρώτη τριάδα.

Ποιοι ξεχώρισαν στην αγωνιστική και στη βαθμολογία

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, Θρακικός, Αστήρ και Θύελλα μοιράζονται την κορυφή με εννέα βαθμούς. Ο Θρακικός ξεχωρίζει επιθετικά, ο Αστήρ πρόσθεσε μια εντυπωσιακή επτάρα και η Θύελλα, που το Σάββατο νίκησε επίσης με 7-0 τον Εθνικό Ροδολίβους, έχει την καλύτερη άμυνα, με μόλις ένα γκολ παθητικό.

Στους ατομικούς πρωταγωνιστές του διημέρου συγκαταλέγονται ο Τσακιρίδης της Θύελλας, με χατ τρικ το Σάββατο, και οι Σακκάς του Αστέρα, Γάκης του Ολυμπιακού Λευκώνα και Παρίσης του Εθνικού Σιδηροκάστρου, που σημείωσαν από δύο γκολ.

Ο Ηρακλής Σερρών ξεχώρισε επίσης με το σαββατιάτικο 4-1 επί της Δόξας Λιθοτόπου, κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς του. Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, μετά το 3-1 στον Χείμαρρο, βρίσκεται μαζί με τον Ολυμπιακό Λευκώνα στους έξι βαθμούς.

Όλα τα αποτελέσματα της Α΄ Κατηγορίας – 3η αγωνιστική

ΗμέραΑναμέτρησηΣκορ
ΣάββατοΘύελλα Σερρών Καμινικίων – Εθνικός Ροδολίβους7-0
ΣάββατοΗρακλής Σερρών – Δόξα Λιθοτόπου4-1
ΣάββατοΗρακλής Χειμάρρου – Εθνικός Σιδηροκάστρου1-3
ΚυριακήΑΕ Χρυσού – Αστήρ Νεοχωρίου0-7
ΚυριακήΑπόλλων Παλαιοκάστρου – Θρακικός Άνω Μητρουσίου1-4
ΚυριακήΠανσουλιακός – Ολυμπιακός Λευκώνα1-2

Βαθμολογία Α΄ Κατηγορίας

ΘέσηΟμάδαΑγ.ΤέρματαΒαθμοί
1Θρακικός Άνω Μητρουσίου316-29
2Αστήρ Νεοχωρίου313-29
3Θύελλα Σερρών Καμινικίων311-19
4Ολυμπιακός Λευκώνα37-56
5Εθνικός Σιδηροκάστρου36-56
6Ηρακλής Σερρών35-53
7Απόλλων Παλαιοκάστρου37-83
8Ηρακλής Χειμάρρου33-43
9Πανσουλιακός32-33
10Δόξα Λιθοτόπου33-63
11Εθνικός Ροδολίβους32-160
12ΑΕ Χρυσού30-180
Θυελλα Σερρών 2026 παγκος
Θυελλα Σερρών 2026 παγκος

Β΄ Κατηγορία: Ανατροπή στις καθυστερήσεις για τα Πλατανάκια

Στον 1ο όμιλο, τα Πλατανάκια και ο Μέγας Αλέξανδρος Αγκίστρου πρόσφεραν ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της πρεμιέρας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 4-3, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 91΄.

Τα Πλατανάκια προηγήθηκαν με τον Begogov στο 20΄, αλλά το Άγκιστρο απάντησε με τρία γκολ πριν από την ανάπαυλα: Μπουζούκας στο 25΄, Σταμπουλίδης στο 32΄ και Σαββίδης στο 37΄. Το 1-3, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους. Ο Παπαδόπουλος μείωσε στο 58΄, ο Τομπουλίδης ισοφάρισε στο 79΄ και ο Κουθουρίδης στο 91΄ χάρισε τη νίκη στα Πλατανάκια.

Στην άλλη κυριακάτικη αναμέτρηση του ομίλου, Εθνικός Σιδηροκάστρου Β΄ και ΑΕ Κοίμησης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, παίρνοντας από έναν βαθμό.

Με το τέλος της πρεμιέρας, Κεραυνός Μεγαλοχωρίου, Πλατανάκια, Νέο Πετρίτσι και Άρης Ποντισμένου έχουν από τρεις βαθμούς. Ο Κεραυνός βρίσκεται πρώτος στον πίνακα με το 3-0 άνευ αγώνα επί των Ακριτών Καπνοφύτου, ενώ τα Πλατανάκια ξεχώρισαν για τον τρόπο με τον οποίο ανέτρεψαν το αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα Β΄ Κατηγορίας – 1ος όμιλος

ΗμέραΑναμέτρησηΣκορ
ΣάββατοΑκρίτες Καπνοφύτου – Κεραυνός Μεγαλοχωρίου0-3 α.α.
ΣάββατοΔιγενής Άνω Ποροΐων – Άρης Ποντισμένου2-3
ΣάββατοΝέο Πετρίτσι – Δόξα Βυρώνειας3-2
ΚυριακήΠλατανάκια – Μέγας Αλέξανδρος Αγκίστρου4-3
ΚυριακήΕθνικός Σιδηροκάστρου Β΄ – ΑΕ Κοίμησης2-2

Βαθμολογία Β΄ Κατηγορίας – 1ος όμιλος

ΘέσηΟμάδαΑγ.ΤέρματαΒαθμοί
1Κεραυνός Μεγαλοχωρίου13-03
2Πλατανάκια14-33
3Νέο Πετρίτσι13-23
4Άρης Ποντισμένου13-23
5Εθνικός Σιδηροκάστρου Β΄12-21
6ΑΕ Κοίμησης12-21
7Μέγας Αλέξανδρος Αγκίστρου13-40
8Δόξα Βυρώνειας12-30
9Διγενής Άνω Ποροΐων12-30
10Ακρίτες Καπνοφύτου10-30

2ος όμιλος: Προβατάς και Ελπίς ξεχώρισαν σε πρεμιέρα με αναβολές

Στον 2ο όμιλο δεν διεξήχθη παιχνίδι την Κυριακή, καθώς αναβλήθηκε η συνάντηση της Θύελλας Β΄ με τον Πήγασο. Μαζί με τις δύο αναβολές του Σαββάτου, η πρώτη αγωνιστική παραμένει ελλιπής.

Από τα δύο παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, ξεχώρισαν ο Προβατάς, με το 6-0 επί του Θρακικού Άνω Μητρουσίου Β΄, και η Ελπίς Σκουτάρεως, με το 4-0 στην έδρα του ΠΟΣ 2000. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στους τρεις βαθμούς, με τον Προβατά πρώτο στον πίνακα. Ατομικά, ξεχώρισε ο Νικολακέας, που σημείωσε τρία από τα έξι γκολ του Προβατά.

Αποτελέσματα Β΄ Κατηγορίας – 2ος όμιλος

ΗμέραΑναμέτρησηΑποτέλεσμα
ΣάββατοΠΟΣ 2000 – Ελπίς Σκουτάρεως0-4
ΣάββατοΠροβατάς – Θρακικός Άνω Μητρουσίου Β΄6-0
ΣάββατοΝιγρίτα 2018 – ΣκοτούσσαΑναβλήθηκε
ΣάββατοΦλάμπουρο – Ολυμπιακός Λευκώνα Β΄Αναβλήθηκε
ΚυριακήΘύελλα Σερρών Καμινικίων Β΄ – ΠήγασοςΑναβλήθηκε

Βαθμολογία Β΄ Κατηγορίας – 2ος όμιλος

ΘέσηΟμάδαΑγ.ΤέρματαΒαθμοί
1Προβατάς16-03
2Ελπίς Σκουτάρεως14-03
3Θύελλα Β΄00-00
4Νιγρίτα 201800-00
5Ολυμπιακός Λευκώνα Β΄00-00
6Πήγασος00-00
7Σκοτούσσα00-00
8Φλάμπουρο00-00
9ΠΟΣ 200010-40
10Θρακικός Άνω Μητρουσίου Β΄10-60

3ος όμιλος: Εξάρα το Άγιο Πνεύμα, χατ τρικ Στόικου και Γάδου

Η ΠΑΕ Αγίου Πνεύματος έκανε δυναμικό ξεκίνημα την Κυριακή, επικρατώντας του Άρη Πρώτης με 6-2. Πρωταγωνιστής ήταν ο Στόικος, που σημείωσε χατ τρικ, σκοράροντας στο 32΄, στο 33΄ και στο 80΄. Ο Σταθόπουλος είχε ανοίξει το σκορ στο 4΄, ενώ ο Μαρτινάκης στο 87΄ και ο Κτίστου στο 91΄ συμπλήρωσαν τα έξι γκολ των νικητών.

Ο Κεραυνός Ψυχικού νίκησε τη Δόξα Νέου Σκοπού με 4-0, με τον Αγγελακά να ανοίγει το σκορ στο 7΄. Ο Χατζηπέτρου πέτυχε δύο γκολ, στο 40΄ με πέναλτι και στο 80΄, ενώ ο Τόλιος σκόραρε επίσης από την άσπρη βούλα στο 44΄.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η αναμέτρηση Εμμανουήλ Παπάς – Νέα Ζίχνη 3-2, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γάδο. Ο σκόρερ των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ στο 30΄, αλλά η Νέα Ζίχνη ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ στο 53΄ και στο 57΄. Ο Γάδος ισοφάρισε με πέναλτι στο 80΄ και στο 86΄ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Στον βαθμολογικό πίνακα, πέντε ομάδες ξεκίνησαν με νίκη. Πρώτος εμφανίζεται ο Πανσουλιακός Β΄, μετά το σαββατιάτικο 8-0 επί της New Soccer, που ήταν και το μεγαλύτερο σκορ ολόκληρου του διημέρου. Ακολουθούν η ΠΑΕ Αγίου Πνεύματος, ο Κεραυνός Ψυχικού, ο Εμμανουήλ Παπάς και η Παλαιοκώμη.

Αποτελέσματα Β΄ Κατηγορίας – 3ος όμιλος

ΗμέραΑναμέτρησηΣκορ
ΣάββατοΠανσουλιακός Β΄ – New Soccer8-0
ΣάββατοΠαλαιοκώμη – Πεντάπολη1-0
ΚυριακήΚεραυνός Ψυχικού – Δόξα Νέου Σκοπού4-0
ΚυριακήΠΑΕ Αγίου Πνεύματος – Άρης Πρώτης6-2
ΚυριακήΕμμανουήλ Παπάς – Νέα Ζίχνη3-2

Βαθμολογία Β΄ Κατηγορίας – 3ος όμιλος

ΘέσηΟμάδαΑγ.ΤέρματαΒαθμοί
1Πανσουλιακός Β΄18-03
2ΠΑΕ Αγίου Πνεύματος16-23
3Κεραυνός Ψυχικού14-03
4Εμμανουήλ Παπάς13-23
5Παλαιοκώμη11-03
6Νέα Ζίχνη12-30
7Πεντάπολη10-10
8Άρης Πρώτης12-60
9Δόξα Νέου Σκοπού10-40
10New Soccer10-80