ΕΒΕΣ – Την Πέμπτη 30 Απριλίου το “Μαθητών Επιχειρείν 2026” (βίντεο)

ΕΒΕΣ - Την Πέμπτη 30 Απριλίου το "Μαθητών Επιχειρείν 2026"

ΕΒΕΣ – Την Πέμπτη 30 Απριλίου το “Μαθητών Επιχειρείν 2026” 

Η οξυδέρκεια, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η ευφάνταστη σκέψη θα πρωταγωνιστήσουν για ακόμη μία χρονιά στον Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε- ανακοίνωσε πως όλα είναι έτοιμα, ώστε να διεξαχθεί άρτια για ακόμη μία χρονιά το ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, την Πέμπτη 30 Απριλίου από τις 9.30 έως τις 14.00.


Επισήμανε μάλιστα ότι η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία ενός θεσμού που υλοποιείται με επιτυχία από το 2015.
Ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη συνεργασία, καθώς και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη δυναμική συμμετοχή τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και φέτος τα σχολεία θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις.
Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει θερμές ευχαριστίες και προς τους επιχειρηματίες που ανέλαβαν φέτος το mentoring των σχολικών μονάδων, καθοδηγώντας τους σε όλα τα στάδια της υλοποίησης της ιδέας τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης.

Την Α/θμια Εκπαίδευση εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κώστας Στρίκας. Ο κ. Στρίκας επισήμανε ότι το «Μαθητών Επιχειρείν 2026» αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, η οποία συνδέει ουσιαστικά την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.
Τόνισε πως πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση στο μέλλον των νέων, καθώς γεφυρώνει τη θεωρητική γνώση με την πράξη, ενισχύοντας τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη των μαθητών. Παράλληλα, μέσα από τέτοιες δράσεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την πραγματική ζωή, αποκτούν βιωματικές εμπειρίες και καλλιεργούν σημαντικές στάσεις ζωής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου ανέφερε ότι το «Μαθητών Επιχειρείν 2026» αποτελεί έναν πρωτοποριακό και καινοτόμο θεσμό, που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν ήπιες δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η δημιουργική σκέψη με εφαρμογή στο επιχειρείν.
Επισήμανε επίσης ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, τα παιδιά αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες, ενώ η δράση λειτουργεί ως μια πρακτική απεικόνιση των αρχών του Ενεργού Πολίτη, συνδέοντας τη μάθηση με τη συμμετοχή και την κοινωνική ευθύνη.

Να τονίσουμε πως φέτος συμμετέχουν 20 συνολικά σχολεία στον διαγωνισμό και τα βραβεία που θα δοθούν είναι: 1ο βραβείο για δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ξεχωριστά βραβεία στα ειδικά σχολεία και ΚΔΑΠ που συμμετέχουν, βραβείο καινοτομίας και βραβείο καλύτερης παρουσίασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok