Οι 4 εντολές Μητσοτάκη προς τους υπουργούς έως τις εκλογές, η προειδοποίηση για δυσάρεστες εκπλήξεις και το «πουγκί»

mitsotakis

Οι 4 εντολές Μητσοτάκη προς τους υπουργούς έως τις εκλογές, η προειδοποίηση για δυσάρεστες εκπλήξεις και το «πουγκί»

Αλλαγή ταχύτητας από τους υπουργούς ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πουγκί θα ανοίγει στοχευμένα και λελογισμένα, αλλά με σταθερές θετικές ειδήσεις για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πριν και μετά τη ΔΕΘ


Τέσσερις καθαρές εντολές για την πορεία έως τις εκλογές της άνοιξης του 2027 έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υπουργούς του, όταν έκλεισαν οι κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης: παραδοτέα σε κάθε υπουργείο, μεγαλύτερη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, υπεράσπιση του συνολικού κυβερνητικού έργου και κοινός βηματισμός κυβέρνησης, κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Υπήρχε, όμως, και ένα ακόμη μήνυμα, με σαφή αποδέκτη το εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει ανασχηματισμό και σκοπεύει να διανύσει με τη σημερινή ομάδα την απόσταση έως τις κάλπες. Εκτός, όπως φέρεται να είπε, αν κάποιος τον «εκπλήξει δυσάρεστα».

Αυτή η φράση αυτή έχει τη δική της σημασία. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει χρόνο στους υπουργούς, αλλά τους αφήνει ταυτόχρονα αντιμέτωπους με την ευθύνη των επιδόσεών τους. Δεν προαναγγέλλει αλλαγές προσώπων. Ζητά, όμως, αλλαγή ταχύτητας, όπως λέει στο protothema.gr συνομιλητής του.

Ο οδικός χάρτης
«Γνωρίζετε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Έχουμε μέχρι τότε ικανό χρόνο να συνεχίσουμε με παραδοτέα σε όλα τα υπουργεία», είπε, βάζοντας στην κορυφή της ατζέντας την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά στα «όπλα» με τα οποία όλοι από κοινού, θέλει να δώσουν τη μάχη. Υπουργοί και βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο όσα γίνονται στο χαρτοφυλάκιό τους ή στην περιφέρειά τους, αλλά το σύνολο της κυβερνητικής δουλειάς. Ιδίως τα τοπικά και περιφερειακά έργα που ολοκληρώνονται, χωρίς πάντοτε να φτάνουν με καθαρό τρόπο στους πολίτες.

Γι’ αυτό και η τρίτη εντολή ήταν ακόμη πιο ευθεία: να βγουν περισσότερο μπροστά. Με μεγαλύτερη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα στα περιφερειακά, και με διάθεση να υπερασπίζονται ολόκληρη την κυβερνητική πολιτική — όχι μόνο τις επιτυχίες του δικού τους υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok