Οι φοροελαφρύνσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ, περιθώριο για 1 δισ. μέτρα -Παράταση fuel pass αν συνεχιστεί η κρίση
Με διευρυμένο δημοσιονομικό χώρο, από τις επιδόσεις του 2025, ετοιμάζεται το «πακέτο» των μόνιμων ελαφρύνσεων και εισοδηματικών ενισχύσεων που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Τον περασμένο Νοέμβριο οι υπολογισμοί του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα παζάρια με τους τεχνοκράτες της Κομισιόν κατέληξαν ότι ο «χώρος» που θα έχει η κυβέρνηση στη διάθεσή της για νέα μόνιμα μέτρα στήριξης το 2027 ήταν περίπου 800 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι μήνες που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες (iefimerida 21/11/2025) πως τα περιθώρια παρεμβάσεων θα είναι τελικά μεγαλύτερα, φτάνοντας κατ’ αρχάς στο 1 δισ. ευρώ.
Τα παζάρια με τους Ευρωπαίους
Ο Μάρτιος ήταν μήνας αλλεπάλληλων συναντήσεων και διαβουλεύσεων με κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το οικονομικό επιτελείο είχε στη διάθεσή του νεότερα στοιχεία που έδειχναν ότι σημαντικό μέρος του περσινού υπερπλεονάσματος των 3 δισ. ευρώ έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν δημιουργούν «χώρο» μόνο για το 2026, αλλά και για τα επόμενα έτη.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στο Google News στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok

























































