Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Συλλυπητήριο ψήφισμα στη μνήμη του Τάκη Χατζόπουλου

Βιβλιοθήκη Σερρών -Παιδική δράση: Μικρασιατική Καταστροφή Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές δράσεις στη Βιβλιοθήκη Σερρών Σέρρες - Δράσεις Δημόσιας Βιβλιοθήκης για τον Ιούλιο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Κάλεσμα εθελοντών Εργαστήριο για παιδιά Βιβλιοθήκη Σερρών serrespost
- Διαφήμιση -

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Συλλυπητήριο ψήφισμα στη μνήμη του Τάκη Χατζόπουλου:

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος, ο δημιουργός της πρωτοποριακής σειράς ντοκιμαντέρ «Παρασκήνιο». Στη σειρά αυτή παρουσιάστηκαν μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού, της τέχνης και της επιστήμης, με ιδιαίτερη ευαισθησία και απόλυτο επαγγελματισμό και σε συνεργασία με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως ο Λάκης Παπαστάθης.
Το «Παρασκήνιο» προβάλλονταν από τη συχνότητα της ΕΡΤ μέχρι το 2013.

- Διαφήμιση -

Ο Τάκης Χατζόπουλος υπήρξε άνθρωπος δημιουργικός και δοτικός και η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην καλλιτεχνική δημιουργία. Είχε ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, το χωριό Γάζωρος Σερρών το οποίο επισκεπτόταν συχνά.
Ο εκλιπών είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών, με την οποία συνεργάστηκε σε δύο υπέροχες εκδηλώσεις – αφιερώματα τιμώντας τους αείμνηστους φίλους του, Κώστα Αξελό και Κορνήλιο Καστοριάδη.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών έγινε στη Βιβλιοθήκη η προβολή των αντίστοιχων εκπομπών του «Παρασκηνίου».Τον Απρίλιο του 2017 προβλήθηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Παρασκηνίου «Αλέξανδρος Ίσαρης», σε μια εκδήλωση η οποία έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης και ήταν αφιερωμένη στον αξέχαστο εικαστικό Αλέξανδρο Ίσαρη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών τιμά τη μνήμη του Τάκη Χατζόπουλου και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.