Εφεξής έκπτωση φόρου 30% και σε ετεροεπαγγελματίες με συμβάσεις συμβολαιακής.

συμβάσεις συμβολαιακής
- Διαφήμιση -

Εφεξής έκπτωση φόρου 30% και σε ετεροεπαγγελματίες με συμβάσεις συμβολαιακής.

Εντός ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023, με τους ετεροεπαγγελματίες αγρότες να διαθέτουν από φέτος τη δυνατότητα για μειωμένο φόρο εισοδήματος 30% σε περίπτωση που έχουν παραδώσει με συμβάσεις συμβολαιακής τουλάχιστον το 40% της σοδειάς τους.

- Διαφήμιση -

Πέρυσι, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το κίνητρο της έκπτωσης φόρου αποκλειστικά σε κατ’ επάγγελμα αγρότες -ως απόρροια του νόμου 4935/2022- ενώ από φέτος η σχετική δυνατότητα για έκπτωση επεκτείνεται στο διηνεκές για όλες τις κατηγορίες αγροτών που καλλιεργούν ή εκτρέφουν παραγωγικά ζώα (ετεροεπαγγελµατίες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, κλπ).

Η απαλλαγή χορηγείται σε αγρότες και κτηνοτρόφους, με εξαίρεση τα προϊόντα αλιείας (θαλάσσιας αλιείας, σπογγαλιείας, οστρακαλιείας, αλιείας εσωτερικών υδάτων), εφόσον πωλούν στο πλαίσιο συμβολαιακής γεωργίας το σαράντα τοις εκατό (40%) τουλάχιστον της συνολικής αγροτικής τους παραγωγής. Για την εφαρμογή της απόφασης απαιτείται η σύναψη τουλάχιστον μίας (1) σύμβασης συμβολαιακής γεωργίας με την οποία ο παραγωγός δεσμεύεται για την πώληση των ποσοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.