Όλγα Κεφαλογιάννη στη «Ν»: Νέο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Νέο τουριστικό μοντέλο
- Διαφήμιση -

Όλγα Κεφαλογιάννη στη «Ν»: Νέο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο απαιτείται μια θεμελιώδης αλλαγή νοοτροπίας»

- Διαφήμιση -

«Φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο το οποίο δίνει έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουρισμού, και να εστιάσουμε σε μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας των προορισμών». Αυτό τονίζει σε δήλωσή της στη Ναυτεμπορική η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την ώρα που σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), το 2023 η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία σημείωσε ιστορικό ρεκόρ φθάνοντας στο επίπεδο των 28,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 13% του ΑΕΠ.

Το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 30% του ΑΕΠ αν συνυπολογιστεί και η έμμεση συνεισφορά του τομέα μέσω πολλαπλασιαστών. Όπως αναφέρεται στην μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ η τουριστική δραστηριότητα παραμένει κατά κύριο λόγο εξαγωγική, αφού το 82,7% των εισπράξεων προέρχεται από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.