Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Μελίνα Τσινάβου

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Μελίνα Τσινάβου
- Διαφήμιση -

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Μελίνα Τσινάβου

Παραμονές Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, η Ακαδημία Αθηνών απένειμε τα βραβεία για το 2023.

- Διαφήμιση -

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και η συμπολίτισσά μας πιανίστα Μελίνα Τσινάβου, που της απονεμήθηκε το Βραβείο Ελένης Τιμ. Μυκονίου, βραβείο, που απονέμεται σε αριστούχο διπλωματούχο πιανίστα.

Είναι μια σπουδαία διάκριση από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας για την πιανίστρια, που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει αποδείξει, ότι με το ταλέντο της , την επιμονή και την απέραντη αγάπη της για τη μουσική μπορεί να κατακτήσει πολλούς επαίνους και να χαράξει μια πολύ σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή.
Η πόλη μας πρέπει να είναι περήφανη για τέτοιες επιτυχίες.

Η Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου απέκτησε δίπλωμά με άριστα παμψηφεί.
Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ και στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών.
Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ σε διάφορα φεστιβάλ, αλλά και εμφανίσεις ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες.
Έχει πάρει βραβεία σε διάφορους εθνικούς διαγωνισμούς. Από το 2018 είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα – 12 πιανίστες).
Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.