Σέρρες – Βραβείο ποιότητας στην εταιρεία “Kerkini Farm”

Σέρρες - Βραβείο ποιότητας στην εταιρεία
- Διαφήμιση -

Σέρρες – Βραβείο ποιότητας στην εταιρεία “Kerkini Farm”

Μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων ακριτικών περιοχών που βραβεύθηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την ποιότητα των προϊόντων τους, συγκαταλέγεται και η Σερραϊκή επιχείρηση «Κerkini farm».

- Διαφήμιση -

Η κ. Σακελλαροπούλου εξήρε τη συμβολή των μικρών ακριτικών επιχειρήσεων, που προωθούν την παραγωγή τους με πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συνδυάζοντας την παράδοση με την ποιοτική αναβάθμιση των πρώτων υλών.

Τα “16α Βραβεία Ποιότητας 2023”, οργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη η εφημερίδα “Καθημερινή” και το περιοδικό της “Γαστρονόμος”.

Σέρρες - Βραβείο ποιότητας στην εταιρεία "Kerkini Farm"

Συνολικά στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:
-Το τιμητικό βραβείο δόθηκε στην Αγγελική Γιαννακίδου, την ιδρύτρια και πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, μια άοκνη θεματοφύλακα της θρακιώτικης παράδοσης, την οποία καταγράφει εδώ και δεκαετίες με σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξή της, όπως επισημάνθηκε.

-Το βραβείο παραγωγής ελαιολάδου απονεμήθηκε στο Konos-Κτήμα Μιχελή, που δημιουργεί εδώ και τέσσερις γενιές στη γη του Έβρου.

-Το βραβείο παραγωγής μελιού στη Λήμνο, με παραλήπτη το Honey Hasapis.

-Το βραβείο παραγωγής τυροκομικού προϊόντος απονεμήθηκε στο τυροκομείο Βασίλα της Λέσβου για το εξαιρετικό λαδοτύρι του.

-Το βραβείο παραγωγής οίνου δόθηκε σε τέσσερα οινοποιεία από τη Λήμνο, που επιμένουν με γηγενείς ποικιλίες: τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Limnos Wines, το Οινοποιείο Γκαράλη, το Κτήμα Χατζηγεωργίου και το Limnos Organic Wines.

– Το βραβείο προϊόντος ευρείας κατανάλωσης κέρδισαν οι Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε..

– Το βραβείο επιχειρηματικότητας κέρδισαν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και η εταιρεία Mediterra S.A..

– Το Βραβείο «Εύη Βουτσινά», το οποίο δίνεται κάθε χρόνο σε παραγωγούς που φτιάχνουν μικρής παραγωγής, σπάνια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, πήγε στα Δωδεκάνησα και το τυροκομείο Κάσος – Ιωάννης Βοναπάρτης.

-Το βραβείο παραγωγής οσπρίων απονεμήθηκε στην Prespa top.

-Το βραβείο παραγωγής κρέατος και αλλαντικών στην Κerkini farm.

-Το Ειδικό Βραβείο απονεμήθηκε στην «κυρά του βράχου», τη Ρηνιώ Κατσοτούρχη-Θηραίου, μοναδική κάτοικο της Κινάρου.

«Kerkini farm»
Η φάρμα βρίσκεται σε µια ιδιόκτητη έκταση 10 στρεµµάτων στο βορειοδυτικό τµήµα της Λίµνης Κερκίνης του Ν. Σερρών στους πρόποδες του όρους «Κρούσια». Είναι κατασκευασμένες σε διαστάσεις και με υλικά έτσι ώστε οι καθημερινές διαδικασίες να πραγματοποιούνται με το βέλτιστο τρόπο που διασφαλίζει την ομαλή και διαβίωση των βουβαλιών.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που διαβιεί μόνιμα στην Κερκίνη. Η οικογένεια του Βασίλη Παπαδόπουλου και της Ελένης Αβραμίδου ως μόνιμοι κάτοικοι του χωριού Κερκίνη, είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα, καθώς είναι γόνοι οικογενειών με παράδοση στην κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Με εφόδια την πολυετή εμπειρία, τις γνώσεις που αποκτήσανε, αλλά και το πάθος και το μεράκι που τους χαρακτηρίζει, υλοποιούν το όραμά τους για τη δημιουργία και διάθεση κορυφαίας ποιότητας βουβαλίσιων προϊόντων και λοιπών κρεατοπαρασκευασμάτων.

Σήμερα, έχουν ενταχθεί στην επιχείρηση και οι δυο γιοι της οικογένειας, ο Κλεάνθης και ο Σταυρός. µε εξειδικευμένες σπουδές στο αντικείμενο, που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη της, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Χάρη στο εξαίρετο έµψυχο δυναµικό, στους άρτια εκπαιδευµένους επιστηµονικούς συνεργάτες και την πολυετή εµπειρία, συνεχίζουνε τη δυναμική του πορεία µε αµείωτο µεράκι και πάθος!

Η επιχείρηση διανύει τη δεύτερη δεκαετία της λειτουργίας της μένοντας προσηλωμένη στην επεξεργασία και υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης και επέκτασης του κύκλου εργασιών της φάρµας.

Η «Kerkini farm» παράγει προϊόντα από βουβαλίσιο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, που βασίζονται σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν την Ελληνική γαστρονομία, διασφαλίζοντας την ποιότητα σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.