Για ένα μήνα ανοικτές οι υποβολές ενστάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης, 60 εκατ. ευρώ «κάβα» για όσους δικαιωθούν

παράταση υποβολής φακέλων Σχέδια Βελτίωσης Άθροισμα βασικής ενίσχυσης και δράσεων serrespost.gr Σχέδια βιολογική Μικροδάνεια Θεσσαλία Βελτίωσης Ενημέρωση Συναντήσεις Επενδύσεις Προστασίας
- Διαφήμιση -

Οι πετσοκοµµένες επιλέξιµες δαπάνες και τα λάθη στις αξιολογήσεις συγκρατούν κάπως τον ενθουσιασµό για τις εγκριτικές αποφάσεις που έφεραν κόσµο στην Agrotica, με τις διαχειριστικές αρχές να κρατάνε ένα 10% των 600 εκατ. ευρώ για να καλύψουν όσους δικαιωθούν.

Στην άκρη 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 10% των συνολικών κονδυλίων άφησαν στην άκρη διαχειριστικές αρχές με τροποποιητική απόφαση, ώστε να καλύψουν τις ενστάσεις από τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ έχει δημιουργηθεί  ένα µεγάλο κύκλο αναστάτωσης, όσο κάθεται ο κουρνιαχτός των εγκρίσεων. Φάκελοι κόπηκαν από λάθη των υπηρεσιών του υπουργείου στα αναπόσβεστα τρακτέρ, καινοτοµίες και ειδικά παρελκόµενα απορρίφθηκαν ελαφρά τη καρδία λόγω άγνοιας αξιολογητών, ασφαλιστικές ενηµερότητες δεν έγιναν δεκτές από κόλληµα του συστήµατος. Μέχρι και λάθη από µελετητές που δεν πάτησαν ένα κουµπί ώστε να ενηµερωθεί η καρτέλα του ΠΣΚΕ που εµφανίζει την τυπική απόδοση της εκµετάλλευσης καταγγέλλουν παραγωγοί, µε αποτέλεσµα να µείνουν εκτός επιδότησης.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ουσιαστικά σε κάποιες Περιφέρειες έγινε µόνο µία πρώτη αξιολόγηση, και όσα λάθη έγιναν εκεί, πέρναγαν «αµάσητα» από τις γνωµοδοτικές λόγω πίεσης χρόνου, αλλά και επειδή ίσως βόλευε για να χωρέσουν στη λίστα όσοι περισσότεροι γίνεται.

Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε ένα πλήθος ενστάσεων κι αν λυθούν, σε µία ελαφρά µείωση της βάσης µορίων ανά Περιφέρεια. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό που προβληµατίζει τους επενδυτές. Το ζήτηµα είναι ότι οι φάκελοι υλοποιήθηκαν βιαστικά και πρόχειρα, έχουν περάσει χρόνια από την παράδοσή τους, οι ανάγκες πλέον είναι άλλες και τα πράγµατα για κάποιους έχουν εξελιχθεί τελείως διαφορετικά…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.