Ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αυξάνεται

τουρισμός
- Διαφήμιση -

Διάφοροι παράγοντες, μεταξύ των οποίων η διευκόλυνση έκδοσης visa και η θετική οικονομία οδηγούν σε αύξηση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε Αμερική και Αφρική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού κάνει ευνοϊκές προβλέψεις στη διεθνή τουριστική κίνηση, καθώς ο διεθνής τουρισμός σημείωσε αύξηση το πρώτο τέταρτο του 2019, η οποία παρ’ όλο που δεν είχε τον ρυθμό των προηγούμενων ετών, παραμένει καλός οιωνός.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, η Ευρώπη παρουσίασε σταθερή αύξηση της τάξης του 4%, ποσοστό ίδιο με την Αφρική, η Αμερική 3%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρατηρούμε στη Μέση Ανατολή, η οποία έφτασε το 8%. Ακολουθεί η Ασία και ο Ειρηνικός με 6% αύξηση στις διεθνείς αφίξεις, φανερώνοντας μια ταξιδιωτική τάση προς Ανατολή.

Οι τουρίστες που προτίμησαν την Ευρώπη, κατευθύνθηκαν κυρίως προς Μεσογειακή Ευρώπη, αλλά και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ στην Αμερική η
Καραϊβική φαίνεται πως, παρά την επίδραση των τυφώνων, βρίσκεται σε τουριστική ανάκαμψη. Η Βόρεια Αφρική επίσης ανακάμπτει κι αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη της Αφρικής, ενώ στην Ασία και τον Ειρηνικό, η αύξηση εντοπίζεται στη Βορειοανατολική Ασία, με την κινέζικη αγορά να κινεί τα ηνία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.