“Φρούδες ελπίδες η ανάκαμψη των ΕΛΤΑ”

χρηματοδότησης
- Διαφήμιση -

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσης Μεγαλομύστακας, με θέμα: «Φρούδες ελπίδες η ανάκαμψη των ΕΛΤΑ».

Αναλυτικά η Ερώτηση του Βουλευτή:
Επιδεινώνεται η κατάσταση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), παρά την τοποθέτηση νέας Διοίκησης —η προηγούμενη κρίθηκε ακατάλληλη και απομακρύνθηκε πριν ολοκληρώσει την τριετή θητεία της— και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο αναδιοργάνωσης, που εκπονήθηκε από την PriceWaterhouseCoopers(PWC) και παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. των ΕΛΤΑ στις 11/01/2019, προβλέπει 1800 απολύσεις, διανομή των επιστολών κάθε δεύτερη ημέρα, κλείσιμο 200 καταστημάτων, κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, τροποποίηση του μισθολογίου με την ύπαρξη βασικού μισθού και μπόνους, καθώς και… κουπονιών!
Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ αντιδρούν στη συρρίκνωση της ιστορικότερης και πιο δημοφιλούς δημόσιας επιχείρησης και απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας άμεσες λύσεις σε καίρια θέματα, καθώς η πρόταση «εξυγίανσης» περιλαμβάνει μόνο περικοπές, είναι χωρίς σχέδιο ανάπτυξης και χωρίς πρόβλεψη για την είσπραξη των οφειλών του Κράτους ύψους 250 εκατομμυρίων.

Ειδικότερα, ζητούν:

- Διαφήμιση -

  • Ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο.
  • Άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο Δ.Σ. ΕΛΤΑ της 11/01/2019.
  • Άμεση ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με τη μητρική εταιρεία.
  • Καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ.
  • Καταβολή όλων των ποσών της Καθολικής Υπηρεσίας, που οφείλει το κράτος στα ΕΛΤΑ από το 2013 μέχρι σήμερα, όπως αυτές έχουν εγκριθεί και από τις σχετικές μελέτες της ΕΕΤΤ.
  • Καταβολή όλων των ποσών που έχουν απομειωθεί από το Μετοχικό Κεφάλαιο των ΕΛΤΑ, εξαιτίας αναγκαστικών νόμων (10% από τη συμμετοχή στο Τ.Τ. και κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν τα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του PSI) συνολικού ποσού 220 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
  • Άμεσες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού, για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές και επείγουσες ανάγκες του Οργανισμού.
  • Ένταξη όλων των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ στα ΕΣΠΑ.

Κατόπιν τούτων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το Ταχυδρομείο είναι από τις βασικές υποδομές της χώρας και όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τις υπηρεσίες του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε να παρέμβετε άμεσα, ως οφείλετε, και να εμποδίσετε την απαξίωση και τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, με την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού και σύγχρονου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου;

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.