Οι πρώτες εξαιρέσεις αγροτικών κτισμάτων από τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ κτισμάτων ΚΤΙΣΜΑΤΑ
- Διαφήμιση -

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που φθάνει µέχρι και 100% µπορούν να εξασφαλίσουν οι φορολογούµενοι που έχουν στην κατοχή τους ηµιτελή κτίσµατα, βοηθητικούς χώρους, κτίρια προ του 1930 ή αγροτικής χρήσης.

Σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά απαραίτητη προϋπόθεση για να φορολογηθούν τα κτίσµατα µε έκπτωση είναι να έχουν δηλωθεί σωστά στο έντυπο Ε9, µε βάση τα στοιχεία του οποίου υπολογίζεται για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου ο φόρος ακινήτων.

- Διαφήμιση -

Σε δύο φάσεις η µείωση
Η µείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη 10% µεσοσταθµικά από 1ης Ιανουαρίου του 2019 και 20% κατά µέσο όρο η δεύτερη. Στο µεσοδιάστηµα θα υπάρξουν δύο αναθεωρήσεις στις αντικειµενικές τιµές των ακινήτων για τις οποίες έχει δεσµευτεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του µεταµνηµονιακού προγράµµατος εποπτείας. «Σε δύο χρόνια από σήµερα, ο ΕΝΦΙΑ, θα είναι ίδιος µε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας» είχε πει ο πρωθυπουργός, λέγοντας παράλληλα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.