Η συνταγή της ημέρας…

simera

Η συνταγή της ημέρας…

Αμυγδαλωτά ψημένα
Σφιχτά και τραγανά απ’ έξω, μαλακά και μαστιχωτά μέσα, με μια τριζάτη αίσθηση στο δόντι, αυτά τα αμυγδαλωτά μοιάζουν στην τεχνική με τις γνωστές καρύδες, μόνο που αντί για ινδοκάρυδο γίνονται με τριμμένο αμύγδαλο.


Ζάχαρη & Αλεύρι

Το χρώμα τους είναι ξανθό, εκτός κι αν φτιαχτούν με αμύγδαλα με το φλούδι τους, οπότε αποκτούν ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.

25′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 50′

Υλικά
Κομμάτια: 30

  • 300 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα ή με το φλούδι τους
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για τα αμυγδαλωτά ψημένα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο μεγάλα ρηχά ταψιά.
  2. Χτυπάμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να ψιλοκοπούν σε ψιλή σκόνη και να μείνουν και μερικά κομματάκια λίγο μεγαλύτερα – δεν θέλουμε να γίνουν πάστα.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, σε σειρές, μέσα στα δύο ταψιά. Ψήνουμε για 25 λεπτά, αλλά περίπου στα μισά του χρόνου περιστρέφουμε τα ταψιά ώστε η μπροστινή πλευρά τους να βρεθεί στην πίσω, για να ψηθούν τα αμυγδαλωτά ομοιόμορφα.
  5. Βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρες για 5 λεπτά.
  6. Έπειτα βγάζουμε τα αμυγδαλωτά από τα ταψιά και τα αφήνουμε πάνω στις σχάρες, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok