Η συνταγή της ημέρας…

food

Η συνταγή της ημέρας…

Το απόλυτο fried chicken – κοτόπουλο πανέ, τηγανητό

Μια συνταγή για αυθεντικό fried chicken στο σπίτι, με την πιο τραγανή, νόστιμη και χρυσαφένια κρούστα που γευτήκατε ποτέ και το πιο τρυφερό, ζουμερό και γευστικό ψαχνό. Δοκιμάστε την!


Γιώργος Μαυρόπουλος

30′ προετοιμασία
15′ τηγάνισμα
5 ώρες αναμονή

Σύνολο: 5 ώρες και 45′
Υλικά
Μερίδες: 6

Για το κοτόπουλο & τη μαρινάδα

  • 1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 λίτρο αριάνι
  • 100 ml πικλόζουμο (από αγγουράκι τουρσί)
  • 3 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)

Για το πανάρισμα

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. άμυλο αραβοσίτου (cornstarch)
  • 2 κουτ. σούπας baking powder
  • 3 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)

Για το spicy λάδι

  • 4-6 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ανάλογα τις αντοχές μας)
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 250 ml ηλιέλαιο (από το τηγάνισμα)
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)

Για το σερβίρισμα

  • αγγουράκια τουρσί
  • ψωμί του τοστ
  • ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε fried chicken, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το αριάνι με το πικλόζουμο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, και το ανακατεύουμε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως από τη μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, (έως 2 ημέρες).

Πανάρισμα & τηγάνισμα

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το πανάρισμα.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε κατσαρόλα στους 175°C.
  3. Παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το τινάζουμε ελαφρώς και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού, πιέζοντας καλά να κολλήσει το πανάρισμα.
  4. Το ξαναβουτάμε στη μαρινάδα.
  5. Το τινάζουμε ελαφρώς και το ξαναπερνάμε από το μείγμα αλευριού, χωρίς να πιέσουμε αυτή τη φορά.
  6. Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι σε δόσεις, για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως και να αποκτήσουν χρυσοκάστανο χρώμα και τραγανή κρούστα.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια σχάρα ή απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Spicy λάδι

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το λάδι.
  2. Ρίχνουμε μέσα 250 ml από το καυτό ηλιέλαιο που τηγανίσαμε τα κοτόπουλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αμέσως μετά το τηγάνισμα, βουτάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου μέσα στο πικάντικο λάδι και το τοποθετούμε ξανά σε σχάρα να στραγγίξει.

Σερβίρισμα

  1. Απλώνουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί του τοστ, από ένα κομμάτι κοτόπουλου, από πάνω τακτοποιούμε 3 – 4 φέτες αγγουράκι τουρσί, και ραντίζουμε με λίγο από το πικάντικο λάδι.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok