Η συνταγή της ημέρας…

fasolada

Η συνταγή της ημέρας…

Φασολάδα με λαχανικά και καρύδια, της Εύης Βουτσινά
Όσπρια, λαχανικά και καρύδια σε μια πρωτότυπη, πλούσια φασολάδα. Από αυτές τις όλο νοστιμιά, ευεργετικές για την υγεία και το πορτοφόλι συνταγές που μας άφησε κληρονομιά η αείμνηστη ερευνήτρια της ελληνικής γεύσης.


Εύη Βουτσινά

10′ προετοιμασία
1 ώρα και 15′ μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 13 ώρες και 25′
Υλικά
Μερίδες: 4

  • 250 γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 πράσο, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 2 μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 χουφτίτσα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, τριμμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τηνΦασολάδα με λαχανικά και καρύδια, βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
  2. Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  4. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
  6. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok