Η συνταγή της ημέρας…
Καγιανάς με σπανάκι και μανιτάρια
Ένας διαφορετικός καγιανάς, όχι με ντομάτα, αλλά με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια. Ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ και εύκολο γεύμα.
Νένα Ισμυρνόγλου
15′ προετοιμασία
15′ τηγάνισμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 2
- 4 αυγά
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους ή λευκά σαμπινιόν), σε φέτες
- 150 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- λίγη ξερή ρίγανη
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον καγιανά με σπανάκι και μανιτάρια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
- Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του, το πολύ για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αυγά με το μοσχοκάρυδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν, χωρίς όμως να σφίξουν και να γίνουν σαν ομελέτα. Θέλουμε να μείνει ζουμερός ο καγιανάς.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα (αν τη χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ξύσμα λάιμ, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και μερικές σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε μας στο Google News στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok
























































