Η συνταγή της ημέρας…
Τυρόπιτα στο τηγάνι
Μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα στο τηγάνι με γέμιση από τρία διαφορετικά τυριά Arla που λιώνουν απολαυστικά. Θα φάμε κάποιες ζεστές, μόλις βγουν από το τηγάνι, αλλά θα κρατήσουμε και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο την επόμενη μέρα.
Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:
40′ προετοιμασία
1 ώρα τηγάνισμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10′
Υλικά
Κομμάτια: 5-6
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το άνοιγμα και το πλάσιμο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 4 γρ. ξερή μαγιά (1/2 φακελάκι)
- 200 ml νερό + λίγο ακόμα για το πλάσιμο
Για τη γέμιση
- 350 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη
- 150 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί, τριμμένο
- 200 γρ. Arla Pasta & Gratinar, τριμμένο
- λίγο βούτυρο Lurpak για το τηγάνι

- Για να φτιάξουμε τη ζύμη για την τυρόπιτα στο τηγάνι, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το νερό, ενώ ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική και ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό από τη βρύση και το έχουμε δίπλα μας, έτσι ώστε να βρέχουμε το χέρι μας κατά το ζύμωμα, καθώς η ζύμη θα χρειαστεί επιπλέον υγρασία για να γίνει τραγανή.
- Ζυμώνουμε για περίπου 8 λεπτά, βουτώντας τακτικά τα χέρια μας στο νερό. Για να δούμε αν η ζύμη είναι έτοιμη, βρέχουμε τη γροθιά μας και πιέζουμε το κέντρο της ζύμης μέχρι τον πάτο του μπολ. Όταν βγάλουμε το χέρι μας, το βυθισμένο τμήμα θα πρέπει να επανέρχεται στην επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 κομμάτιa, περίπου 140 γρ. το καθένα, και τα τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τα ρολάρουμε στο αλεύρι, για να είναι εύκολο να τα ανοίξουμε.
- Με τα δάχτυλα ανοίγουμε ελαφρώς κάθε μπαλάκι ζύμης από το κέντρο προς τα έξω, σαν να φτιάχναμε πίτσα, και σχηματίζουμε μεγάλους δίσκους διαμέτρου περίπου 20 εκ. και με πάχος 3-4 χλστ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά.
- Γεμίζουμε την επιφάνεια από κάθε δίσκο με αρκετό τυρί, σαν να φαίνεται παραγεμισμένο το πιτάκι, και ενώνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, σαν πουγκί. Η ελαστικότητα της ζύμης είναι μεγάλη και μας επιτρέπει να το κλείσουμε χωρίς να τρυπήσει. Το ζυμαράκι που είναι μπόλικο στην ένωση του πουγκιού το αφαιρούμε.
- Αναποδογυρίζουμε το πουγκί πάνω σε μια αλευρωμένη πετσέτα έτσι ώστε το κλείσιμο να έρθει από κάτω και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Αφού τα γεμίσουμε όλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 24 εκ. και βάζουμε μια μικρή ποσότητα βούτυρο, να λιώσει. Σκουπίζουμε την περιττή λιπαρή ουσία με ένα χαρτί, και τοποθετούμε ένα από τα πουγκιά μέσα. Το πατάμε ελαφρώς στη μέση και στις άκρες με το χέρι μας, να απλωθεί αρκετά και να γίνει ένα επίπεδο πιτάκι που θα φτάσει περίπου τα 18 εκ. διάμετρο. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι. Πριν σερβίρουμε, περνάμε την επιφάνεια της τυρόπιτας με λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
video μας στο TikTok