Ο 20χρονος Σερραίος κολυμβητής, Απόστολος Σίσκος, ολοκλήρωσε μια ακόμα εξαιρετική χρονιά, κατακτώντας την 5η θέση στον κόσμο στα 200μ ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης. Μπορεί ο ίδιος να ένιωσε μια μικρή απογοήτευση που δεν κατάφερε να φτάσει στο «βαθύ όνειρό του», το μετάλλιο, όμως η πορεία του είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και γεμάτη σπουδαίες επιτυχίες.
Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες
Ο Απόστολος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αθλητής. Έχοντας ανεβεί ένα σκαλοπάτι από την περσινή του 6η θέση, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Είναι ο καλύτερος της ηλικίας του στην Ευρώπη και σταθερά μέσα στους καλύτερους του πλανήτη. Η συμμετοχή του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι απόδειξη της σταθερής του αξίας και της συνεχούς του εξέλιξης.

Ολόψυχη υποστήριξη και αστείρευτη θέληση
Στο ρεπορτάζ, ο Απόστολος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που νιώθει από όλο τον κόσμο, δηλώνοντας: «Ένιωσα όλο τον κόσμο να με στηρίζει γι’ αυτό και χτύπησα πάλι το εθνόσημο στο στήθος». Αυτό το συναίσθημα τον οδηγεί να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό, ακόμα και όταν το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς αυτό που είχε ονειρευτεί. Η δήλωσή του «την επόμενη φορά θα βελτιωθώ παραπάνω» είναι χαρακτηριστική της αστείρευτης θέλησής του να γίνεται διαρκώς καλύτερος.
Το μέλλον του ανήκει
Ο Απόστολος Σίσκος δεν απασχολεί την κολυμβητική κοινότητα μόνο τώρα, αλλά θα την απασχολεί και στο μέλλον. Με το ταλέντο του, την εργατικότητά του και την αφοσίωσή του, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να μας χαρίζει μεγάλες στιγμές και να μας κάνει περήφανους.
Πολλές φορές, το πιο σημαντικό μάθημα που παίρνουμε από μια μεγάλη διοργάνωση δεν είναι το μετάλλιο, αλλά η ίδια η προσπάθεια, η εμπειρία και η θέληση να γίνεις καλύτερος. Αυτό το μάθημα ο Απόστολος το πήρε και είναι έτοιμος για τη συνέχεια.
Εμείς του ευχόμαστε να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να κυνηγά τα όνειρά του με το ίδιο πάθος. Είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται.
Για την ιστορία ο τελικός των 200μ ύπτιο
Κολύμπησε σε αυτό τον μεγάλο τελικό στην 7η διαδρομή. Πέρασε 6ος στα 50μ, 5ος στα 100μ, 6ος στα 150μ και στο τελευταίο 50άρι άνοιξε τα φτερά του. Τα έδωσε όλα, ψυχή και σώμα, έφτασε στο 1:55.13. Ο χρόνος που τον ακολούθησε στη Σιγκαπούρη είναι 1:54.66 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τον περασμένο Μάιο, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ο δεύτερος καλύτερος πριν το παγκόσμιο, ο πέμπτος καλύτερος πριν τον τελικό και όμως…και πάλι μετάλλιο δεν έδινε.
Ο νικητής, ο Ούγγρος, Χούπερτ Κος, δεύτερος μέχρι τα 100μ, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου (χρυσός ολυμπιονίκης πέρυσι τέτοια μέρα στο Παρίσι, με δεύτερο τον Απόστολο Χρήστου) με ρεκόρ Ευρώπης 1:53.19 (το είχε με 1:53.23 ο Ρώσος, Εβγκένι Ρίλοφ από τις 8 Απριλίου 2021).
Δεύτερος ο Πίτερ Κέτζε, από τη Νότια Αφρική, πρωταθλητής κόσμου στα 100μ ύπτιο, που οδηγούσε μέχρι τα 100μ, με νέο ρεκόρ Αφρικής 1:53.36.
Τρίτος ο Γάλλος, Γιοάν Εντόι-Μπρουάρ (τρίτος και στα 100μ και πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ το 2022) με 1:54.62. Τέταρτος ο Καναδός, Μπλέικ Τάιρνι, 1:55.09.