Απάντηση Μωυσιάδη για το οδικό Δίκτυο Αμφίπολης – Δράμας

Μήνυμα Μαυροθάλασσας
- Διαφήμιση -

Επιστολή – απάντηση κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αναφορικά με τις τοποθετήσεις του τέως Δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη, για τα έργα στο οδικό δίκτυο Αμφίπολης – Δράμας.

Το κείμενο της επιστολής:
Μεγάλη έκπληξη αλλά και απογοήτευση ταυτόχρονα μου προκάλεσαν τα γραφόμενα του τέως Δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη , ο οποίος επιμένει να επανέρχεται στο θέμα των έργων στο οδικό δίκτυο Αμφίπολης- Δράμας, με τρόπο που δεν περιποιεί τιμή στον ίδιο.
Στο τελευταίο του άρθρο, παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ,τον εαυτό του ως τον «σωτήρα» του εν λόγω οδικού δικτύου, καθώς ισχυρίζεται πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και πιέσεων(!).

- Διαφήμιση -

Κι ενώ συνήθως αποφεύγω να απαντώ σε λεγόμενα και γραφόμενα που στερούνται λογικής και σοβαρότητας , εν προκειμένω θεωρώ πως πρέπει να το πράξω καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις σε βάρος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και εμού προσωπικά.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λοιπόν πως όσα αναφέρει ο κ. Μαργαρίτης στο τελευταίο του άρθρο είναι ανυπόστατα και αποκυήματα της φαντασίας του , τα οποία μπορεί να βρίσκουν αποδέκτες στη Δράμα όχι όμως και στις Σέρρες που διαβάζοντάς τα κάποιος, μόνο να γελάσει μπορεί.
Πως είναι δυνατόν ο κ. Μαργαρίτης να κομπάζει ότι οι παρεμβάσεις στο εν λόγω δίκτυο είναι επιτυχία δική του ,λόγω των πιέσεων που άσκησε, όταν τα έργα είχαν ξεκινήσει πολύ πριν την πρώτη επιστολή του κ. Μαργαρίτη;;; Να υπενθυμίσω πως η πρώτη σχετική επιστολή του είχε δημοσιοποιηθεί μόλις έναν περίπου χρόνο πριν, ενώ οι παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ξεκίνησαν ήδη από το 2014!!! Για του λόγου το αληθές αναφέρω αναλυτικά όλα τα έργα που έχουν γίνει εκεί, σύμφωνα με την ενημέρωση από την αρμόδια Υποδ/νση Τεχνικών Έργων:

1. Εκτελέστηκαν εργασίες διαγράμμισης σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου τμήματος (27,6 χλμ.) τον Απρίλιο του 2014 με ίδια μέσα και προσωπικό της Υπηρεσίας.

2. Έγιναν επεμβάσεις επούλωσης οπών του ασφαλτοτάπητα, με χρήση ψυχρής ασφάλτου, στο ύψος του κόμβου προς Ν. Μπάφρα, τον Ιανουάριο του 2015. Οι εργασίες εκτελέστηκαν από την ανάδοχο Ε.Ε. ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ Α.Ε. δια εργολαβίας του έργου με τίτλο: «Βελτίωση βατότητας Ο.Α.Σερρών – όρια Π.Ε.Σερρών – Δράμας και Π.Ε.Σερρών – Καβάλας»

3. Με ίδια μέσα έγιναν, τρεις φορές εντός του 2016 και δύο φορές εντός του 2017, επεμβάσεις αποκατάστασης – επούλωσης των φθορών του οδοστρώματος (λακούβες) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επ.Ο. Αμφίπολης – κόμβος Παλαιοκώμης – Όρια Π.Ε. Δράμας, κατόπιν οχλήσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμφίπολης. Παράλληλα έγιναν και επεμβάσεις αντικατάστασης κατεστραμμένων πινακίδων (κατακόρυφης σήμανσης) κατόπιν υποδείξεων του Αστυνομικού Τμήματος Ροδολίβους.

4. Με την εργολαβία με τίτλο «Άμεση αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου ευθύνης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 3.500.000,00 € και τριετή διάρκεια, η σύμβαση της οποίας υπογράφηκε στις 9-12-2016 και ανάδοχο την Ε.Ε. ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε., υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα και ειδικότερα αποκαταστάθηκαν τα τμήματα:
⦁ Γέφυρα Παλαιοκώμης (μήκους 70,00 μ.)
⦁ Μεταξύ κόμβου Ροδολίβους και κόμβου Μ.Σουλίου (μήκους 110,00 μ.)
⦁ Κόμβος Πρώτης (μήκους 250,00 μ.)
⦁ Μεταξύ Πρώτης και Ν. Μπάφρας αποκατάσταση καθίζησης ασφαλτοτάπητα σε τρία τεχνικά
⦁ Στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου με την οδό Σερρών – Καβάλας (μήκους 800,00 μ.)
⦁ Μετά το πέρας των επεμβάσεων ακολούθησε η κατασκευή της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης) στα τμήματα αυτά.

5. Έχει δημοπρατηθεί εντός του 2017 το έργο με τίτλο «Οριζόντια σήμανση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Σερρών», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, προέκυψε προσωρινός μειοδότης και αναμένεται το αποτέλεσμα του προσυμβατικού ελέγχου προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες διαγράμμισης για το υπόψη τμήμα.

6. Έχει δημοπρατηθεί εντός του 2017 το έργο με τίτλο «Επείγουσες εργασίες άρσης κυκλοφοριακών κινδύνων στον οδικό άξονα κόμβου Παλαιοκώμης – Ν. Μπάφρα», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, προέκυψε προσωρινός μειοδότης και αναμένεται το πόρισμα του ελέγχου νομιμότητας της διαδικασίας και το αποτέλεσμα του προσυμβατικού ελέγχου προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Βασικό αντικείμενο της εργολαβίας είναι:
-Η επισκευή και συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος που παρουσιάζουν τοπικές φθορές, η επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσεων, καθιζήσεων & τροχαυλακώσεων.
-Η αποκατάσταση ερεισμάτων, όπου κρίνεται απαραίτητο.
-Ο καθαρισμός των ερεισμάτων και των τάφρων (κοπή δέντρων, χόρτων κ.λπ).
-Η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, όπου κριθεί απαραίτητο.
-Η οριζόντια (διαγράμμιση) και κατακόρυφη (πινακίδες επί στύλων) σήμανση της οδού στα τμήματα των επεμβάσεων.

7. Έχει δημοπρατηθεί εντός του 2017 το έργο με τίτλο «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και φωτοσήμανσης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Σερρών», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, προέκυψε προσωρινός μειοδότης και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες συντήρησης στο υπόψη τμήμα.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα έργα είχαν προγραμματιστεί ήδη από το 2016 αλλά λόγω των συνεχών αλλαγών και τροποποιήσεων της νομοθεσίας περί των Δημοσίων Έργων δεν κατέστη δυνατόν να δημοπρατηθούν παρά μόνο το 2017.

Για τις δε παρεμβάσεις που λέει ότι μας υπέδειξε (παρέμβαση 4 και παρέμβαση 6 όπως αναφέρονται παραπάνω) είναι ξεκάθαρο πως σ’ ότι αφορά στο έργο «Άμεση αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου ευθύνης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», η δημοπράτηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή πριν τα δημοσιεύματα του κ. Μαργαρίτη ενώ όσον αφορά στο έργο «Επείγουσες εργασίες άρσης κυκλοφοριακών κινδύνων στον οδικό άξονα κόμβου Παλαιοκώμης – Ν. Μπάφρα», τονίζουμε πως δεν είναι το μόνο που έχει δημοπρατηθεί εντός του 2017 καθώς θα υλοποιηθούν και άλλα δύο έργα (παρέμβαση 5 και 7 όπως αναφέρονται παραπάνω).

Είναι απολύτως σαφές λοιπόν ότι οι ισχυρισμοί του κ. Μαργαρίτη πως τάχα χάρη σ’ αυτόν έγιναν οι οδικές παρεμβάσεις, πέφτουν στο κενό. Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών γνωρίζει τις ανάγκες του συγκεκριμένου οδικού δικτύου και ασχολείται μ’ αυτό, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων της , όπως και με όλο το υπόλοιπο τεράστιο δίκτυο που έχει στην αρμοδιότητά της. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κάνει παρεμβάσεις ήδη από το 2014 , δηλαδή πολύ πριν ο κ. Μαργαρίτης «ξυπνήσει» και θεωρήσει πως «μας έβαλε τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι».

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει πως κάνουμε με συνέπεια το καθήκον μας και στοχεύουμε στην υλοποίηση έργων με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Μάλιστα πολλές φορές δίνουμε μάχη για να προχωρήσουν αυτά τα έργα , εντός του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο καλείται να λειτουργεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Δεν κάνουμε τίποτα επειδή κάποιος μας το υποδεικνύει αλλά γιατί ξέρουμε ποια είναι η δουλειά μας. Διαφορετικά θα έπρεπε να αποδεχτούμε πως είμαστε «μαριονέτες» όποιου θεωρεί πως μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις με ψεύδη και ανακρίβειες. Και πιστέψτε μας κ. Μαργαρίτη, δεν υπήρξαμε ποτέ «μαριονέτες» κανενός.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.