Η Αστυνομία απέτρεψε τα χειρότερα στη Δομή της Σιντικής

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ν.Σερρών για Κλειστή Δομή Σιντικής

Η Αστυνομία απέτρεψε τα χειρότερα στη Δομή της Σιντικής

Χάρη στην έγκαιρη και επαγγελματική διαχείριση Αστυνομικών από όλο τον Νομό Σερρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καταστολή της εξέγερσης και η σύλληψη μεταναστών στη Δομή Κλειδίου Σιντικής.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr
Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (12/11) στη δομή μεταναστών στο Κλειδί Σιντικής στις Σέρρες όταν 235 μετανάστες έριξαν ένα μέρος της περίφραξης και έβαλαν φωτιά σε ρούχα. Το περιστατικό έχει πλέον λήξει, ενώ η κλειστή δομή φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που έριξαν την περίφραξη απωθήθηκαν στο εσωτερικό από αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ρούχα στον προαύλιο χώρο της δομής η οποία δεν επεκτάθηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 30 συλλήψεις για την εξέγερση, κυρίως μεταναστών από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο. Σημειώνεται πως οι 3 από τους 30 συλληφθέντες, κατηγορούνται και για απόπειρα απόδρασης, καθώς επιχείρησαν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα και ένας από δαγκωματιά κατά τη διάρκεια προσαγωγής.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν στο protothema.gr πως οι μετανάστες αντιδρούν επειδή δεν δικαιούνται άσυλο και δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν εκτός δομής.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία ενώ αναμένεται να ελεγχθούν οι κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστούν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη δομή διαμένουν μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Λιβύης. Στην πλειονότητά τους είναι Αιγύπτιοι, ενώ υπάρχουν άτομα από Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής για τα fake news:
Ψευδώς κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε ομάδα 29 κρατουμένων της Δομής στο Κλειδί απέδρασαν κάποιοι από αυτούς. Μετά από επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών μας διαβεβαίωσαν ότι ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΕΔΡΑΣΕ από την Δομή και ουδείς τραυματίστηκε. Οι εν λόγω κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok