Αγιασμός στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Σερρών

Αγιασμός στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Σερρών

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, στην αίθουσα του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για την έναρξη της νέας ερυθροσταυρικής χρονιάς.


Σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό, νέοι και παλαιότεροι εθελοντές αντάλλαξαν ευχές για υγεία και δύναμη ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων και μοιράστηκαν συναισθήματα που μόνο ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει γιατί ακόμα και αν ο χρόνος κυλά, αυτά παραμένουν το ίδιο ζωντανά και έντονα.

Η Πρόεδρος του Τμήματος κα Θεοδωρίδου, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μία καλή και δημιουργική ερυθροσταυρική χρονιά, αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος. Τόνισε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη το ερυθροσταυρικό πνεύμα του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού και ότι ο αναγεννημένος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πορεύεται με ενότητα, σύμπνοια, καινοτομίες, όραμα και διαφάνεια, με σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε επίκαιρα ζητήματα υγείας, περιβάλλοντος και ευζωίας.

Στις Σέρρες, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σερρών θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τις δράσεις του, να αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη ποικίλων εκδηλώσεων στο Νομό Σερρών και να δίνει το παρόν σε έκτακτες καταστάσεις, όπως κάνει τα τελευταία 111 χρόνια λειτουργίας, από την ίδρυση του, προάγοντας διαχρονικά τις αξίες της ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε μας στο Google News  στο Facebook και το Instagram και δείτε τα video μας στο TikTok