Τρία δώρα σε συνεπείς φορολογούμενους: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» που έρχεται το φθινόπωρο

forou
- Διαφήμιση -

Τρία δώρα σε συνεπείς φορολογούμενους: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» που έρχεται το φθινόπωρο

Κινήσεις επιβράβευσης φορολογουμένων και οφειλετών που εξοφλούν εμπρόθεσμα τις δόσεις

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο-«σκούπα», με πλήθος ευνοϊκών ρυθμίσεων, κυρίως όμως για τους συνεπείς φορολογούμενους αλλά και οφειλέτες που εξοφλούν εμπρόθεσμα τις δόσεις χρεών τους, προωθεί το οικονομικό επιτελείο.

- Διαφήμιση -

Οι νέες ρυθμίσεις θα λάβουν τη μορφή σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί το φθινόπωρο μαζί με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό και το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των κρατήσεων για τους συνεπείς οφειλέτες που ζητούν φορολογική ενημερότητα για την είσπραξη χρημάτων, είτε από το Δημόσιο είτε από αγοραπωλησίες, μεγαλύτερη έκπτωση για όλους όσοι εξοφλούν εφάπαξ τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος, ενώ ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμό, που παραμένει στα χαρτιά από το 2019.

Κινήσεις που εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αφού ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» που καλείται πλέον να κερδίσει είναι η ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών και η ελάφρυνση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού από το βάρος της ακρίβειας, της υψηλής ακόμη έμμεσης φορολογίας αλλά και -πρωτίστως- της αποπληρωμής των χρεών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.