Φορολογικές δηλώσεις: Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή – Ποιοι οι κίνδυνοι, τι να προσέξετε.

tax
- Διαφήμιση -

Φορολογικές δηλώσεις: Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή – Ποιοι οι κίνδυνοι, τι να προσέξετε.

1,3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που θέλουν να προλάβουν πριν η ΑΑΔΕ αντλήσει αυτόματα τη δική τους δήλωση, θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 1η Ιουλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Όποιος μπει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ θα δει ότι έχει αναρτηθεί ένα χρονόμετρο που υποδεικνύει το διάστημα που απομένει μέχρι τις 26 Ιουλίου οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

- Διαφήμιση -

Ειδικά 1,3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που θέλουν να προλάβουν πριν η ΑΑΔΕ αντλήσει αυτόματα τη δική τους δήλωση, όπως είναι προσυμπληρωμένη, θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 1η Ιουλίου. Στις 2 Ιουλίου η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της δήλωσης με βάση τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα σε αυτή.

Τι να ελέγξετε
Ωστόσο μέχρι τις 2 Ιουλίου η παραπάνω κατηγορία φορολογουμένων έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τη δήλωση.

Πριν το πράξουν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν τους προσυμπληρωμένους κωδικούς που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, επιδόματα, προστατευόμενα μέλη και εάν διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθώσεις.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.