Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση, ως έργο Θεού, θέλει ‘’ψυχή’’, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση ως έργο Θεού θέλει ‘’ψυχή’’
- Διαφήμιση -

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση, ως έργο Θεού, θέλει ‘’ψυχή’’, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Με την χάρη του αγίου Θεού και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 11:00 το πρωί, έλαβε χώρα ενημερωτική, προκατασκηνωτική ημερίδα ενημερωτικού χαρακτήρος, στον χώρο της εκκλησιαστικής Κατασκηνώσεως «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην καταπράσινη περιοχή της Χρυσοπηγής Σερρών, για τα στελέχη (αρχηγούς, υπαρχηγούς, ομαδάρχες, επιτελάρχες, διακονητές αγάπης, εθελοντές και εθελόντριες), με αφορμή την επί θύραις έναρξη, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο των εφετεινών τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

- Διαφήμιση -

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση ως έργο Θεού θέλει ‘’ψυχή’’Τη Σύναξη προλόγισε ο υπεύθυνος λειτουργίας της Κατασκηνώσεως, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Χαλέμης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε υϊικώς τον Σεβ. κ. Θεολόγο, για την ιδιαίτερη αυτή ευλογία, το ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική του μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία της Κατασκηνώσεως, καλωσόρισε τα 50 και πλέον στελέχη καθώς και τον κ. Θ. Παπαευστρατίου, διασώστη Ε.Κ.Α.Β. Σερρών, ο οποίος παρουσίασε, με την συμμετοχή των παρευρισκομένων, διαδραστικές ασκήσεις αντιμετωπίσεως εκτάκτων υγειονομικών αναγκών.
Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση ως έργο Θεού θέλει ‘’ψυχή’’Στη συνέχεια, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης για την έμπονη προετοιμασία της Συνάξεως, με τον μεστό αγιοπνευματικό του λόγο, βγαλμένο μέσα από τον πλούτο της πατρικής του αγάπης και εμπειρίας, από την πολύχρονη διακονία του και στους νεανικούς, κατασκηνωτικούς και εν γένει κατηχητικούς τομείς, επανέλαβε τις βασικές πνευματικές και εκκλησιολογικές αρχές του ευλογημένου έργου διακονίας στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις.

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση ως έργο Θεού θέλει ‘’ψυχή’’Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε και τα εξής: «Η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας, ως Μητέρα στοργική των παιδιών Της, ως το μυστήριο του Χριστού, που παρατείνεται στους αιώνες, μεριμνά πάντοτε, για την εγχρίστωση, τον φωτισμό, τον αγιασμό και την κατά Θεόν οικοδομή τους. Έκφρασις της αξιοχρέου αυτής φροντίδος της Εκκλησίας μας, για την νεολαία μας, είναι και η χριστιανική κατασκήνωση, που νοείται, ως συνέχεια και εμπλουτισμός του κατηχητικού και αγιαστικού έργου, που επιτελείται στις ενορίες.
Η εκκλησιαστική κατασκήνωση έχει ταυτότητα, είναι ένας αυθεντικός τρόπος χριστοζωής, όπου καλλιεργούνται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μεθοδικότητα, στις νεανικές ψυχές, η ορθόδοξη πίστη, η μελέτη του Ευαγγελικού λόγου και ήθους, η εκκλησιαστική και λειτουργική ποιότητα, οι αρχές της ελληνορθοδόξου παραδόσεως και ζωής, το κοινοτικό πνεύμα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ο σεβασμός στη φύση, η κοινωνικοποίηση, η αλληλοεκτίμηση, η φιλία.

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση ως έργο Θεού θέλει ‘’ψυχή’’Το άγιο αυτό έργο προϋποθέτει, προς ευόδωσίν του, από εκείνους που το υπηρετούν, πρωτίστως ‘’ψυχή’’, βαθειά και καθαρή πίστη και αγάπη στον Χριστόν, ολόθυμη προσευχή, λειτουργική ζωή και εμπειρία, ταπείνωση, υπακοή, τάξη, θυσιαστικό φρόνημα, εκκλησιαστικό ήθος, έμπνευση, πρωτοτυπία, πνεύμα συνεργατικότητος, υπομονή, δοτικότητα, ενσυναίσθηση, μεθοδικότητα, ενθουσιασμό, οργάνωση, προγραμματισμό, σοβαρότητα.

Ο άγιος Θεός είναι Εκείνος, που αγιάζει, φωτίζει, εμπνέει τα παιδιά, ώστε να νιώθουν δυνατά να αντιμετωπίσουν τη ζωή, τις ανάγκες και τις προκλήσεις της, ευλογεί τους κόπους και τις αγωνίες του κατασκηνωτικού έργου και το κάνει να καρποφορεί».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους συμμετέχοντες μία ευλογία ιδιαίτερη, ένα πνευματικό βιβλίο, ευχόμενος σε όλους πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή και καρποφόρο αμητό στη διακονία τους.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.