Επίσκεψη στις Σέρρες του Γενικού Προξένου της Γαλλίας ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses

Γενικός Πρόξενος Γαλλίας Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses
- Διαφήμιση -

Επίσκεψη στις Σέρρες του Γενικού Προξένου της Γαλλίας ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ύστερα από ενέργειες και πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Jean-Luc Lavaud, πρόθυμα ανταποκρινόμενος, πραγματοποίησε επίσκεψη στις Σέρρες συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του, κ. Marielouis Feynerol και τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Michael Pelamidis.

- Διαφήμιση -

Κατόπιν συνεννοήσεως του Δ.Σ του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses με θεσμικούς παράγοντες και φορείς της πόλης, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προξένου είχε ως ακολούθως:
Υποδοχή από το Δ.Σ. του Συλλόγου με τη συνοδεία του οποίου ακολούθησαν οι συναντήσεις με τη Δήμαρχο Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά. Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών στο οποίο ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κ. Δημητρία Μαλαμίδου. Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων του Προξένου ήταν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης», μία Πινακοθήκη με πανευρωπαϊκή διάσταση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Γάλλους καθώς ο καλλιτέχνης, Κωνσταντίνος Ξενάκης, έζησε στη Γαλλία και υποστηρίχθηκε από τους Γάλλους και το γαλλικό κράτος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο φορέας-οικοδεσπότης, ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου νοιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την παρουσία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας και τις συζητήσεις που διεξάχθηκαν με τους παραπάνω παράγοντες και φορείς μετά από τις οποίες φαίνεται να ανοίγεται ο δρόμος για την αναθέρμανση της αδελφοποίησης των Δήμων Σέρρες και Fosses που υφίσταται από το 1986, για συνεργασίες πολιτιστικού, ιστορικού, αρχαιολογικού, τουριστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, το Μουσείο Ξενάκη και το Επιμελητήριο Σερρών.

Οι ευοίωνες αυτές προοπτικές συμβάλλουν στην ανάδειξη των πολιτιστικών, και όχι μόνο, σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, στην προώθηση του Γαλλικού πολιτισμού και του φορέα αυτού, της γαλλικής γλώσσας, αλλά και στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής γλώσσας στη Γαλλία ικανοποιώντας έτσι την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί, ιδιαίτερα, όλους τους παραπάνω θεσμικούς παράγοντες και φορείς που αποδέχθηκαν την πρότασή του να συναντήσουν τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και να συζητήσουν μαζί του τις προοπτικές συνεργασίας, πάντα βέβαια με τη συμβολή του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.