246 Σχολικές καθαρίστριες στους Δήμους του ν.Σερρών με… “ευέλικτο” ωράριο

- Διαφήμιση -

Ο μέγιστος αριθμός καθαριστριών και οι μέγιστες ώρες ημερήσιας απασχόλησης σε κάθε Δήμο της ΠΕ Σερρών

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 15.527 (246 στους Δήμους της ΠΕ Σερρών) άτομα που θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων της χώρας.

- Διαφήμιση -

Η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών υπήρξε κατόπιν των αιτημάτων των δήμων του πίνακα αποδεκτών με την οποία εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από ΟΤΑ α’ βαθμού για την κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων για το έτος 2024-2025.

Ο κάθε Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει. Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.

Οι εγκρίσεις που σας χορηγούνται με την παρούσα Απόφαση, αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων. Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας στα Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σ.Δ.Ε., οι θέσεις θα καλυφθούν από τους τελικούς πίνακες κατάταξης επιτυχόντων–προσληπτέων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των οικείων Δήμων για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δαπάνη μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού ύψους 91,38 εκ. ευρώ θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων, οι οποίοι θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 78 εκ. ευρώ από την

ειδική επιχορήγηση που εγγράφεται στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπόλοιπο ποσό ύψους 13,38 εκ. ευρώ θα καλυφθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ α’ βαθμού που τους αποδίδονται μέσω του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πίνακας σχολικών καθαριστριών διδακτικού έτους 2024-2025
ΔΗΜΟΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ51,517
ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ4515
ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ4615
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ5920
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ3712
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ412137
ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ9030
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.