Όλα συνηγορούν για πάνω από 30 λεπτά στο σκληρό σιτάρι, άριστη η ποιότητα, ως τις 26 Ιουνίου «σπάει» τη σιωπή της και η Φότζια.

σκληρό σιτάρι
- Διαφήμιση -

Όλα συνηγορούν για πάνω από 30 λεπτά στο σκληρό σιτάρι, άριστη η ποιότητα, ως τις 26 Ιουνίου «σπάει» τη σιωπή της και η Φότζια.

Ως βάση και όχι ως οροφή, δείχνει να αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα από τους συντελεστές της αγοράς η τιμή των 30 λεπτών το κιλό για το σκληρό σιτάρι νέας εσοδείας. Κι αυτό, παρά τις τεχνικές «βουβής διαπραγμάτευσης» που θέλει να μεταχειρίζεται το ιδιωτικό εμπόριο, προκειμένου να περιορίσει από νωρίς τις απαιτήσεις των παραγωγών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, οι ποιότητες στα σκληρά σιτάρια της Ελλάδας είναι κορυφαίες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται φέτος ακόμα και διαφοροποίηση της τιμής για τα ελληνικά σιτάρια προς τα πάνω, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες ζυμαρικών.

- Διαφήμιση -

Ανεξάρτητα από το τι κάνει μέχρι στιγμής το ιδιωτικό εμπόριο, μια διαφορετική τακτική φαίνεται να υιοθετούν κάποιες από τις εναπομείνασες οργανώσεις των παραγωγών, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς «Ο ΑΙΧΜΑΙΑΣ» να προσφέρει ήδη στο χέρι του παραγωγού 29 λεπτά το κιλό ως επιλογή για φιξάρισμα. Αν και όπως εξηγεί στο Agronews ο πρόεδρος Γιώργος Ανέστης, αυτό δεν προτείνεται ως επιλογή, καθώς μέσα Ιουλίου οι τιμές στο σκληρό θα πατήσουν τα 32 λεπτά και ίσως κινηθούν κοντά στα περσινά υψηλά των 35-36 λεπτών το κιλό.

Ο έμπειρος συνεταιριστής διευκρινίζει πως τα 29 λεπτά μοιάζουν περισσότερο με «τιμή ανάγκης» παρά με «τιμή ημέρας», δεδομένης της εικόνας στις διεθνείς αγορές αλλά και τις κορυφαίες ποιότητες που καταγράφονται για τα στάρια που έχουν παραδοθεί στον Συνεταιρισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.