Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run
- Διαφήμιση -

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Συγκινήσεις, χαμόγελα και ανεξίτηλα χαραγμένες στον νου στιγμές ήρθε να χαρίσει το 6ο Kerkini Lake Run, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι του Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών. Αγνώριστο την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κερκίνης, καθώς άφησε για λίγες ώρες στην άκρη την άγρια και μοναχική πλευρά του και φόρεσε τα καλά του για να υποδεχθεί τους σχεδόν 900 δρομείς, παρέχοντάς τους την ευκαιρία μιας ξεχωριστής επαφής με τη φύση.

- Διαφήμιση -

Αθλητές από κάθε μέρος της ηπειρωτικής μα και της νησιωτικής Ελλάδας, Έλληνες που κατοικούν στην Αμερική, στη Χαβάη, Έλληνες της Κύπρου, δρομείς από τη Σερβία, το Κόσοβο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, άδραξαν τη μοναδική ευκαιρία να τρέξουν στη γυρολιμνιά της λίμνης Κερκίνης, στον δρόμο των βουβαλιών, πλάι στο βασίλειο των αργυροπελεκάνων και να μυηθούν με όλες τους τις αισθήσεις στον σπάνιας ομορφιάς υδροβιότοπο της Κερκίνης.

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Στο βάθρο των μεταλλίων του αγώνα 21,1 χλμ ΚΡΙ ΚΡΙ SUPER SPOON ανέβηκαν οι:
1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΝΕΤΣΗΣ
2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ
3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΝΙΑΝ

1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΡΗ
2. ΖΩΗ ΤΣΑΦΑΡΙΔΟΥ
3. ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΒΙΑ

Στον αγώνα 13,5 χλμ ΒΟΛΤΑ LAKE πρώτευσαν οι:
1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗΣ
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
3. ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ

1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Τέλος, στον πολυπληθέστερο αγώνα των 7,5 χλμ ΓΑΤΙΔΗΣ FRESH νικητές αναδείχθηκαν οι:
1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
3. ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΚΑΝΤΖΙΑΣ

1. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΑΝΤΟΥ
2. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΠΟΥΔΑΡΗ
3. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Τα πιο δυνατά και αληθινά χαμόγελα τα πρόσφεραν τα 160 πιτσιρίκια, που με το πάθος τους και την ζηλευτή παιδική ορμή τους, έτρεξαν στον Αριστοτέλειο Δρόμο 1,5 χιλιόμετρου, σε μια διαδρομή ειδικά σχεδιασμένη για εκείνα από το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, με θέα την ανυπέρβλητη ομορφιά της λίμνης από ψηλά !

Η διοργάνωση ήταν εμπλουτισμένη με πλήθος παράλληλων δράσεων, σχεδιασμένων για όλη την οικογένεια – παρέα, όπως το άθλημα του προσανατολισμού, την παρατήρηση της σπάνιας πανίδας με τον εξοπλισμό και την προθυμία των ανθρώπων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., τις καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα τη λίμνη Κερκίνη.

Οι ευχαριστίες των διοργανωτών:
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, την εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ, που μερίμνησε για την αποκατάσταση των αθλητών με το υπέροχο γιαούρτι Super Spoon, την ΓΑΤΙΔΗΣ FRESH που εξασφάλισε σε όλους τους δρομείς γεύμα με το τέλος του αγώνα, και το ΒΟΛΤΑ Stories, που μερίμνησε πέραν των αναψυκτικών και του ακαταμάχητου δροσερού καρπουζιού που προσφέρθηκε σε κάθε συμμετέχοντα για την κάλυψη πολλαπλών παροχών και «έντυσε» μουσικά τη διοργάνωση στήνοντας ένα μεγάλο πάρτυ. Τους μικρούς αθλητές περιμένει στον τερματισμό το ειδικό 3D printed μετάλλιο το οποίο επιλύθηκε το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο!

Την ασφάλεια των αθλητών χαλύβδωσε η πιστή στο ραντεβού με το Kerkini Lake Run Ομάδα των Ελλήνων Διασωστών, ενώ και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε καταλυτική, ώστε να μπορέσουν δρομείς και συνοδοί να απολαύσουν τις διαδρομές και την περιοχή με απόλυτη ασφάλεια.

Φυσικά, η κινητήριος δύναμη και η ψυχή της διοργάνωσης εντοπίζεται στις ομάδες των εθελοντών, που και φέτος, περισσότεροι από κάθε φορά, πλαισίωσαν τους αγώνες δρόμου με ενθουσιασμό, με μεράκι και με πίστη στο όραμα των διοργανωτών να δημιουργηθεί ένα event αθλητικού τουρισμού που προβάλλει τον τόπο και τις γεύσεις του και αναδεικνύει τις μοναδικές ιστορίες της περιοχής.

Ευχαριστίες στους Συλλόγους Βλάχων και Μακεδόνων Ηράκλειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετριτσίου, την Άννα και την ομάδα της, τον Παναγιώτη και την παρέα του, τις ομάδες των ΚΔΑΠ Kids Academy & Sports Stars Academy, τα παιδιά του Wake Up, τη Ράνια, τη Γιάννα, το Γιάννη, τους Σωτήρηδες, τον Τάσο, τη Μαρία, την Ευαγγελία, το Βασίλη, το Νίκο και τα παιδιά από Χρυσοχώραφα, την ομάδα Κύτταρο, τα παιδιά από Λιθότοπο, το Σάββα και όλους όσους ήρθα για να μας βοηθήσουν.

Χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης στο 6ο Kerkini Lake Run

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης δήλωσε υπερήφανος και συγκινημένος για τον θεσμό του Kerkini Lake Run, ενθουσιασμένος από τη μοναδική γιορτή που στήθηκε πλάι στη λίμνη Κερκίνη, και αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που επιδιώκει να αναδείξει τον τόπο και τις ομορφιές του.
Η αντιπεριφέρεια Σερρών έτρεξε για εμάς συνεισφέροντας ουσιωδώς ως συνδιοργανωτής, μα έτρεξε και με εμάς, μιας και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος συμμετείχε με επιτυχία στον αγώνα των 7,5 χλμ, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος από την γιορτή που στήθηκε στον Λιθότοπο, αλλά και μαγεμένος ακόμα μια φορά από την ομορφιά της περιοχής.

Την αιγίδα τους στη διοργάνωση έδωσαν τόσο το Υπουργείο Τουρισμού όσο και ο ΕΟΤ, αναγνωρίζοντας τη λίμνη Κερκίνη ως έναν τουριστικό προορισμό ιδιαίτερης δημοφιλίας και σημαντικότητας. Υπερήφανα κοντά μας ως χορηγοί επικοινωνίας στάθηκε η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ, το Ελεύθερο Βήμα, ο Ανεξάρτητος, το Serrespost, και το podcast «Όλα είναι δρόμος».

Η χαρά και η συγκίνηση του επικεφαλής της διοργάνωσης Αργύρη Ράμναλη ήταν έκδηλη και ενδεικτική της μεγάλης προσπάθειας της οποίας ηγείται, πολλά χρόνια πια, να αναδειχθεί η περιοχή της Κερκίνης που τόσο αγαπάει μέσω μιας άλλης του μεγάλης αγάπης, του αθλητισμού. Στο όραμά του συνοδοιπόροι οι Σωτήρης Αγοραστίδης και Ευαγγελία Δούμα, των οποίων η φρέσκια ματιά και ο ενθουσιασμός ήρθε σε απόλυτη ζεύξη με την εμπειρία του επικεφαλής, ώστε να δημιουργηθεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα και να προσφέρουμε σε όλους μεγάλα χαμόγελα και ενθουσιασμό. Τέλος η έμπρακτη βοήθεια σε πληθώρα ζητημάτων από τον Αποστόλη, τον Κωνσταντίνο και τον Παναγιώτη ολοκλήρωσε το παζλ της διοργανωτικής αλυσίδας και έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της προετοιμασίας του Kerkini Lake Run 2024!

Σας καλούμε να γίνετε πρεσβευτές της ξεχωριστής εμπειρίας που ζήσατε στη διοργάνωσή μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 7ο Kerkini Lake Run, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα!

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.