Συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας – Βίντεο

Συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας
- Διαφήμιση -

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα υποδέχτηκε τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας, κ. Ζαν-Λυκ Λαβό στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024.

Η επίσκεψη του Γενικού Προξένου αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της πόλης Fosses και του Δήμου Σερρών και στην αναθέρμανση των σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Η κ. Μητλιάγκα και ο κ. Λαβό, συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για την προώθηση κοινών δράσεων.

- Διαφήμιση -

«Σκοπός της συνάντησης ήταν να “ξαναζωντανέψουμε” τις σχέσεις των δύο πόλεων, θυμίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών έχει υπογράψει πρωτόκολλο συμφωνίας το 1986. Η αδελφοποίηση με την πόλη Fosses της Γαλλίας, έχει σκοπό να προωθήσει τις ανταλλαγές και την αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους λαούς μέσα σ’ ένα πνεύμα του χάρτη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των αδελφοποιημένων πόλεων. Υποσχεθήκαμε στον Πρόξενο της Γαλλίας, να ανανεώσουμε το μνημόνιο αδελφοποίησης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses να πραγματοποιήσουμε από κοινού δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πόλεων», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβό ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Σερρών για τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και πάλι οι σχέσεις μεταξύ των δήμων για φιλοξενία των Γάλλων μαθητών και μαθητριών στην Ελλάδα και αντίστροφα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κ. Χρυσούλα Δρίγκα, η Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Λεμονιά Κεσούλη, ο Γραμματέας του Προξένου, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses.

Συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Λίγο πριν την αναχώρηση από τις Σέρρες, ο κ. Λαβό επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.