Τα δύσκολα που παρέλαβε ο Τσιάρας και οι παγίδες στον ΟΠΕΚΕΠΕ με το ΟΣΔΕ 2024.

ΟΠΕΚΕΠΕ
- Διαφήμιση -

Τα δύσκολα που παρέλαβε ο Τσιάρας και οι παγίδες στον ΟΠΕΚΕΠΕ με το ΟΣΔΕ 2024.

Με το καλημέρα στα βαθιά καλείται να… κολυμπήσει ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, καθώς, δύο τουλάχιστον κρίσιμα θέματα θα πρέπει να τύχουν ειδικού χειρισμού αλλά και ταχείας αντιμετώπισης, αν δεν θέλει να βρεθεί από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Η ολοκλήρωση επεξεργασίας των στοιχείων για τις πληρωμές των υπολοίπων άμεσων ενισχύσεων και προγραμμάτων, έτους 2023, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ περίπου, αποτελεί αναντίρρητα την πρώτη προτεραιότητα.

- Διαφήμιση -

Κανονικά, αυτό είναι θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το οποίο ο υπουργός δεν θα ‘πρεπε να έχει ευθύνη, καθώς ο Οργανισμός Πληρωμών είναι αυτεξούσιος και θα όφειλε να το έχει λύσει. Έλα όμως, που, ποτέ στην Ελλάδα, η διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων δεν λειτούργησε ομαλά, καθώς ποτέ, ο εν λόγω φορέας, δεν ανέλαβε την πλήρη ευθύνη του θέματος, μεταθέτοντάς τη, πότε σε ιδιώτες «τεχνικούς συμβούλους», πότε στα λεγόμενα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και πότε στο ίδιο το υπουργείο;

Κάπως έτσι, 20 χρόνια μετά την υιοθέτηση του καθεστώτος άμεσων ενισχύσεων από την Ε.Ε. (μεταρρύθμιση Φράνς Φίσλερ 2003) στην Ελλάδα, ο εδώ Οργανισμός Πληρωμών, άγεται και φέρεται από εργολάβους και συντεχνίες που νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη θέση του αγρότη και την πρόοδο της ελληνικής γεωργίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.