Κέρδος για όλους πέριξ των 8 ευρώ στο ελαιόλαδο, καλή η αφετηρία από Οκτώβριο.

elaiolado
- Διαφήμιση -

Κέρδος για όλους πέριξ των 8 ευρώ στο ελαιόλαδο, καλή η αφετηρία από Οκτώβριο.

Προς το συµφέρον όλων των κρίκων της αλυσίδας αξίας στο ελαιόλαδο φαίνεται πως είναι η διατήρηση των υψηλών τιµών τις επόµενες βδοµάδες, µε τη λιανική να απορροφά καλά προς το παρόν το προϊόν στο ράφι, ενώ η βιοµηχανία τυποποίησης βλέπει πως τα επίπεδα των 8 ευρώ το κιλό είναι µια τιµή που µπορεί να πληρώσει.

Αποµένουν ωστόσο περίπου 5 µήνες πριν γίνουν διαθέσιµες ποσότητες από τη νέα σοδειά, µε τις τιµές να παραµένουν σε πολυετή υψηλά και να διευκολύνουν όσους κρατούν απόθεµα.

- Διαφήμιση -

Στην Ισπανία, την ίδια ώρα, οι τιµές στο έξτρα παρθένο διαµορφώνονται στα 7,90 µε 8,00 ευρώ το κιλό, το παρθένο στα 7,50-7,60 ευρώ και το λαµπάντε στα 7,20-7,30 ευρώ το κιλό. Η Ιταλία αντιµετωπίζει πλέον το σοβαρό ενδεχόµενο να ξεµείνει από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περί τα µέσα Ιουλίου, µε τους παραγωγούς να απαιτούν 9,50 µε 9,70 ευρώ το κιλό για τα εγχώρια αποθέµατα.

Στην Ελλάδα εν τω µεταξύ αυτό το διάστηµα η αγορά δεν είναι ζωηρή, µε µόνη εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, όχι τόσο για λόγους ζήτησης όσο για λόγους διασποράς αποθεµάτων. Επίσης, ακόµα δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις της µερικής απελευθέρωσης εξαγωγών της Τουρκίας, µε τις τιµές στο λαµπάντε να ανακάµπτουν µετά από µερικές µέρες πλαγιοκαθοδικών κινήσεων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.