Διασώθηκε η τραυματισμένη χήνα της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων

Διασώθηκε η τραυματισμένη χήνα της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων
- Διαφήμιση -

Διασώθηκε η τραυματισμένη χήνα της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (ΦΟΣ):
Διασώθηκε μια από τις χήνες οι οποίες βρίσκονται τα τελευταία 2 χρόνια στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδας αγίων Αναργύρων στην πόλη μας καθώς εντοπίστηκε από το συμπολίτη μας που μας ενημέρωσε άσχημα χτυπημένη στο πόδι της!
Πράγματι το τραυματισμένο πουλί δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει ούτε και να κολυμπήσει μέσα στη λίμνη και κινδύνευε από άλλα ζώα αλλά και κάθε κακόβουλο άνθρωπο, οπότε το πήραμε στο κέντρο διάσωσης!
Η κλινική εξέταση έδειξε ένα έντονο πρόβλημα στο αριστερό της πόδι κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κτηνιατρικό τμήμα του ΑΠΘ που τη μεταφέραμε!
Δυστυχώς η χήνα είχε υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα αριστερού μηριαίου το πιο πιθανό από πέτρα ή άλλο ανθρωπογενές χτύπημα!
Τι να πούμε για αυτό …δεν έχουμε λόγια πραγματικά! Δεν το χωράει ο νους πως μπορεί να λειτουργεί έτσι ένας άνθρωπος!

- Διαφήμιση -

Δυστυχώς η πρόγνωση για την χήνα μας δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη καθώς δεν μπορεί να χειρουργηθεί! Θα μείνει προς το παρόν σε ακινησία και θα φανεί στην πορεία αν θα αποκατασταθεί η κινητικότητα του ποδιού της ή θα μείνει με την αναπηρία της !

Διασώθηκε η τραυματισμένη χήνα της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα των Αγίων ΑναργύρωνΠρέπει να επισημάνουμε εδώ, πως το θέμα αυτό με τα υδρόβια πτηνά, χήνες και πάπιες που ξαφνικά βρέθηκαν στη λίμνη της κοιλάδας στην πόλη μας, απασχόλησε αρκετές φορές τα τοπικά ΜΜΕ καθώς κάθε φορά που απαιτείται καθαρισμός μένουν χωρίς το φυσικό τους στοιχείο το νερό για πολλές μέρες αποτελώντας εύκολο στόχο για κάθε είδους ζώα και κινδυνεύουν άλλα και γιατί κανένας επί της ουσίας δεν έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση και φροντίδα τους!

Γεγονός επίσης αποτελεί η σταδιακή μείωση τους αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκονται εκεί καθώς πεθαίνουν από επιθέσεις άλλων ζώων ενώ οποία γεννά κ αν υπήρξε δεν επέζησε! Το μέρος δηλαδή είναι τελείως ακατάλληλο για αυτά τα ζώα, όσο κ αν μας αρέσει η ύπαρξή τους ως θέαμα! Τα ζώα ταλαιπωρούνται, αυτό είναι η αλήθεια και κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους και για αυτά!

Η χήνα πάντως που διασώθηκε από τα μέλη της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ανάπηρη ή όχι δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ εκεί, θα της βρούμε μετά την αποκατάσταση της ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος όπου κανείς δεν θα μπορεί να πετάξει πέτρες ή να κλωτσήσει αυτά τα πανέμορφα αθώα πλάσματα !

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.