Πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

Πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης
- Διαφήμιση -

Πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας, αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.
Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται αυτό το καλοκαίρι σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνει για 13η χρονιά την καλοκαιρινή καμπάνια που αποσκοπεί στη δημιουργική εκτόνωση των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στην ουσιαστική επαφή τους με τη Βιβλιοθήκη.

- Διαφήμιση -

Δευτέρα, 17 Ιουνίου, ώρα 18:45-20:00.
«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου, τη φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ και τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης! Για ηλικίες 4+ ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Ταξίδι επιβίωσης (1)». Με νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης και στην προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του. Για ηλικίες 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Ταξίδι επιβίωσης (2)». Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.
Πώς κατάφερε ο άνθρωπος να επιβιώσει στο διάβα των αιώνων; Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο επιβίωσης Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Το ταξίδι είναι που μετράει». Με τη φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ.
Έχουμε τον χάρτη, έχουμε την παρέα, πάμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι; Σε αυτό το εργαστήριο θα σχεδιάσουμε ένα ταξίδι όσο μακρινό θέλουμε, με όσους σταθμούς επιθυμούμε και θα μάθουμε τα πάντα για τη διαδρομή. Εξάλλου, το ταξίδι είναι που μετράει! Για ηλικίες 10-15 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!». Με τη φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ.
Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Θα γνωρίσουμε την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας που ταξίδεψε από τη Γη στη Σελήνη και επέστρεψε μετά από δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στη Γη! Μαθαίνουμε για τα Σεληνιακά πετρώματα και γράφουμε τις δικές μας Φεγγαρο-ιστορίες!!Για ηλικίες 10-15 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Ένας κόσμος στα πόδια μου». Με τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού.
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; Πάμε να τα παρατηρήσουμε, να θαυμάσουμε τον μικρό τους κόσμο και να ανακαλύψουμε την αξία της ζωής, όσο μικρή και αν μας φαίνεται. Για ηλικίες 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Η επιστήμη είναι παντού! Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.
Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο …πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή. Για ηλικίες 6-8 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Η επιστήμη είναι παντού! Με τη φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ.
Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο …πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.