Ο Δήμαρχος Σιντικής στις επετειακές εκδηλώσεις στην Νορμανδία

Ο Δήμαρχος Σιντικής στις επετειακές εκδηλώσεις στην Νορμανδία
- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Γεώργιος Τάτσιος παρευρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Νορμανδία για τα 80 χρόνια από την μεγαλύτερη απόβαση όλων των εποχών!

Είναι η 8η χρονιά που επισκέπτεται ο κ.Τάτσιος την Νορμανδία μαζί με τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ».
Αυτό το ταξίδι αποτελεί το έπαθλο του διαγωνισμού του οποίου φετινός νικητής ήταν το Δημοτικό Σχολείο Περιθωρίου Δράμας.

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Σιντικής στις επετειακές εκδηλώσεις στην Νορμανδία

Η παρακαταθήκη όμως για τον Δήμο Σιντικής είναι η λήψη τεχνογνωσίας σε θέματα ιστορικού τουρισμού και για η σύναψη σχέσεων με φορείς που αναλαμβάνουν την διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης στα 22 χωριά και πόλεις της Νορμανδίας.

Ο Δήμαρχος Σιντικής στις επετειακές εκδηλώσεις στην Νορμανδία Τον κ.Τάτσιο υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης του Μπαγιέ κ.Πατρίκ Γκομόντ με τον οποίον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον ιστορικό τουρισμό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Ο Δήμος Σιντικής αναμένεται να αποκομίσει τεράστια οφέλη από την πολύχρονη εμπειρία των Γάλλων σε θέματα αξιοποίησης χώρων και μνημείων, ιδιαίτερα τώρα που ο Υπουργός Άμυνας κ.Δένδιας δήλωσε στην εκδήλωση της 12ης Μαΐου στο Ρούπελ ότι το Υπουργείο αποδέχεται το αίτημα του Δήμου Σιντικής για παραχώρηση χρήσης μέρους των Οχυρών και την παραχώρηση πρώην στρατιωτικών λεσχών και στρατοπέδων!

Ο Δήμαρχος Σιντικής στις επετειακές εκδηλώσεις στην Νορμανδία Ο δήμαρχος Σιντικής ενεργεί με γνώμονα την ανάδειξη της Μάχης των Οχυρών σε παγκοσμίου φήμης πολεμικό γεγονός και την τοποθέτηση του Δήμου Σιντικής σε διεθνούς φήμης τουριστικό προορισμό!

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.