Λαχείο το εγκριτικό στα νέα Σχέδια Βελτίωσης, πολλοί οι υποψήφιοι και λίγα τα λεφτά

sxedia veltiosis
- Διαφήμιση -

Λαχείο το εγκριτικό στα νέα Σχέδια Βελτίωσης, πολλοί οι υποψήφιοι και λίγα τα λεφτά

Με περιορισµένους πόρους δηµοσίας δαπάνης ύψους µόλις 208 εκατ. ευρώ διαµορφώνονται τα επόµενα Σχέδια Βελτίωσης και µε βάση τις προβλέψεις των διαχειριστικών αρχών συνολικά 2.600 εκµεταλλεύσεις θα µπορέσουν να επιδοτηθούν από το νέο Μέτρο που ετοιµάζεται.

Λαχείο το εγκριτικό στα νέα Σχέδια Βελτίωσης, πολλοί οι υποψήφιοι αγρότες και χαμηλός ο προϋπολογισμός

- Διαφήμιση -

Ως εκ τούτου, φαίνεται να γίνονται προσπάθειες αφενός περιορισµού των αιτούµενων δαπανών µε αυστηρές προϋποθέσεις για φακέλους άνω των 100.000 ευρώ και αφετέρου για καλύτερη στόχευση. Ενδεικτικό είναι πως για να ξεπεράσουν οι δαπάνες ανά φάκελο ν τα 100.000 ευρώ, θα πρέπει ο δικαιούχος να διαθέτει κατ’ ελάχιστον Τυπική Απόδοση εκµετάλλευσης 30.000 ευρώ. Συγκριτικά, αν κάποιος ενδιαφερόµενος συγκέντρωνε παρόµοια Τυπική Απόδοση στην πρόσκληση του 2023 εκτός από το γεγονός ότι συγκέντρωνε µοριοδότηση, µπορούσε να φτάσει σε επενδύσεις τα 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το πρόγραµµα θα αποκλειστούν όλα τα συλλογικά σχήµατα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους οπωροκηπευτικών, ελαιολάδου και οίνου καθώς αυτοί οι κλάδοι καλύπτονται για τις επενδύσεις τους από τα Τοµεακά Προγράµµατα. Μάλιστα για να ενισχυθούν τα συλλογικά σχήµατα θα πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τουλάχιστον για µία 5ετία µετά το έτος ένταξης στο Μέτρο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.