Μουσικό σχολείο Σερρών | Συναυλία – Αφιέρωμα στον συνθέτη Λίνο Κόκοτο

Μουσικό σχολείο Σερρών | Συναυλία - Αφιέρωμα στον συνθέτη Λίνο Κόκοτο
- Διαφήμιση -

Μουσικό σχολείο Σερρών | Συναυλία – Αφιέρωμα στον συνθέτη Λίνο Κόκοτο

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 21.00 στο ανοιχτό θεατράκι του Δήμου Σερρών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκοτο, την οποία θα τιμήσει ο ίδιος ο συνθέτης με την παρουσία του.

- Διαφήμιση -

Η εκδήλωση θα επιτευχθεί με την συμμετοχή του Συνόλου Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από ένα σύνολο τραγουδιών του διακριτικού συνθέτη Λίνου Κόκοτου. Τα μεγάλα τραγούδια «Δελφινοκόριτσο», «Θαλασσινό τριφύλλι», «Μικρό παιδί», «Κι εσύ δε μου μιλάς», «Γειτονάκι μου», «Κορίτσι με τα παντελόνια» κ.α. θα ζωντανέψουν στη σκηνή από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή και καθοδηγητή της εκδήλωσης, μουσικό του Σχολείου μας κ. Χρήστο Χαλκιαδάκη «η εκπαιδευτική όσο και η παιδαγωγική στοχοθεσία του μουσικού προγράμματος εστιάζει:
α) στη δύναμη της μελοποιημένης ποίησης,
β) στην εκπνοή της ελληνικότητας που απορρέει μέσα από την στιχουργική των μεγάλων ποιητών Οδυσσέα Αλεπουδέλη (κατά κόσμον Οδυσσέα Ελύτη), Άκου Δασκαλόπουλου,
Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Κώστα Λάζαρη κ.α.
γ) στην επιρροή της μελοποίησης της εποχής από τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα και την αποτύπωση αυτής στη μουσική παραγωγή,
δ) στην επιρροή στη συνθετική δημιουργία από το ρεύμα της εποχής με την επωνυμία «Νέο
κύμα»,
ε) στην αισθητική μιας συγκεκριμένης εποχής και τα αποτελέσματα της στο σήμερα,
στ) στην επιρροή και στη δύναμη της συγκεκριμένης μουσικής στον άνθρωπο και στο χρόνο.

Tην Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (προηγούμενη της εκδήλωσης) στις 18:30 ο συνθέτης θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, σε μια ανοιχτή συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, τους γονείς αλλά και το κοινό της ευρύτερης κοινωνίας των Σερρών, όπου θα συζητήσει αγωνίες και προβληματισμούς τόσο των παιδιών, όσο και των μεγαλύτερων, για την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής και της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.