Το ηχηρό «κανόνι» στα λιπάσματα που τρόμαξε πιο πολύ τις τράπεζες και ο αντίχτυπος στην αγροτική παραγωγή.

lipasmatown
- Διαφήμιση -

Το ηχηρό «κανόνι» στα λιπάσματα που τρόμαξε πιο πολύ τις τράπεζες και ο αντίχτυπος στην αγροτική παραγωγή.

Μέρες µεγάλης αναστάτωσης διέρχεται αυτό τον καιρό ο κλάδος των λιπασµάτων στην Ελλάδα, µε αφορµή την κατάρρευση, προ διµήνου περίπου, γνωστής εγχώριας εταιρείας trading (λειτουργούσε ως γραφείο αντιπροσωπείας διεθνούς εµβέλειας οµίλου), η οποία έχει αθετήσει συµφωνίες άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Το πρόβληµα, ωστόσο, δεν περιορίζεται στη συγκεκριµένη χρεοκοπία, ούτε στο συγκεκριµένο ποσό. Η διερεύνηση του θέµατος βεβαιώνει ότι µε αφετηρία την εν λόγω υπόθεση, έχει ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος περικοπής ή και διακοπής χρηµατοδοτήσεων, µαταίωσης συµφωνιών και σύσφιξης πιστώσεων (εντός της αγοράς) που ναρκοθετεί τα θεµέλια ενός κλάδου µε συνολικό τζίρο πολύ πάνω από 1 δισ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Την ίδια στιγµή, βέβαια, το πρόβληµα µεταφέρεται και στην πραγµατική παραγωγή, καθώς τα καταστήµατα αγροεφοδίων δυσκολεύονται να προσαρµοσθούν -µέσα σε λίγες εβδοµάδες- στην πολιτική πιστώσεων, την οποία, εκ των πραγµάτων υποχρεώνονται να υπαγορεύσουν πολλοί εκ των προµηθευτών. Εποµένως, δυσκολεύονται να αγοράσουν προϊόντα, άρα και να ανταποκριθούν στη ζήτηση που υπάρχει αυτό τον καιρό από τους αγρότες, κάτι που επηρεάζει αρνητικά σε κάποιο βαθµό και την καλλιεργητική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.