3η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION

3η Συνάντηση δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION
- Διαφήμιση -

3η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION- Σπάζοντας την Απομόνωση”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου 2024, η 3η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (Urbact Local Group) του δικτύου “BREAKING ISOLATION”, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τις τακτικές συναντήσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα επιχειρήσουν να σπάσουν την απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό στο Δήμο Σερρών.

- Διαφήμιση -

Η 3η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) στον Νέο Σκοπό, ενός ιδιαίτερα ενεργού Φορέα της τοπικής μας Ομάδας.

3η Συνάντηση δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATIONΤα Μέλη της ΤΟΣ καλωσόρισε ο κ. Κορνήλιος Λαζαρίδης, Πρόεδρος του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. και η κ. Λεμονιά Κεσούλη, Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Στήριξης.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης έγινε ενημέρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 4ης Διακρατικής Συνάντησης των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες ενώ προβλήθηκε κι ένα βίντεο μικρού μήκους που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.
Στο δεύτερο μέρος, δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων οι οποίες συζήτησαν διεξοδικά και παρήγαγαν ιδέες και λύσεις που σχετίζονται με τα ζητήματα της απομόνωσης.
Τα αποτελέσματα αυτών των εποικοδομητικών δραστηριοτήτων και συζητήσεων θα παρουσιαστούν σε όλους τους εκπροσώπους εταίρους στην 5η Διακρατική Συνάντηση τον Ιούνιο στην Isernia της Ιταλίας.

3η Συνάντηση δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATIONΣτο τέλος της ημέρας και κλείνοντας την 3η συνάντηση της ΤΟΣ, τα μέλη ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. γνωρίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, καλύτερα το έργο που υλοποίει καθημερινά ο Φορέας τόσο για το Νομό Σερρών όσο και για όλη την Ελλάδα αφού άνθρωποι από διάφορα μέρη της χώρας επισκέπτονται το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. και παίρνουν μέρος στα προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας.

Στη 3η Συνάντηση της ΤΟΣ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με Αναπηρία Ν. Σερρών, το Σπίτι της Γυναίκας, το ΚΕ.ΘΙ.Σ., τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Σερρών ενώ πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του εικαστικού κου Βασίλη Βαφειάδη στην προπαρασκευαστική συνάντηση της ομάδας εργασίας.

Τα Μέλη της ULG ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 4η Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο.

3η Συνάντηση δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.