Πολιτιστική εκδρομή Σωματείου “Σερραίων Πολιτεία”

Πολιτιστική εκδρομή Σωματείου "Σερραίων Πολιτεία"
- Διαφήμιση -

Πολιτιστική εκδρομή Σωματείου “Σερραίων Πολιτεία”

Το Σαββατοκύριακο 1-2/6/2024, φίλοι και μέλη του Σωματείου, πραγματοποίησαν μια εκδρομή με πλούσιο πολιτιστικό ενδιαφέρον, στη γειτονική Βουλγαρία.

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν και τα αξιοθέατα που επισκέφθηκαν:
Πετρίτσι (Petrich) – Σαντάνσκι(Sandanski). Πεδίο της μάχης του Κλειδίου μεταξύ των στρατών του Βυζαντινού αυτοκράτορα Βασιλείου του Β’, του επονομαζόμενου Βουλγαροκτόνου, και του στρατού των Βουλγάρων του Τσάρου Σαμουήλ. Φρούριο-Μνημείο του Σαμουήλ, Το νέο Ιστορικό Μουσείο του Πετριτσίου, το σπίτι-μουσείο της «προφήτισας των Βαλκανίων», ΜπάμπαΒάνγκα Επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της «Ηράκλειας Σιντικής».

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σαντάνσκι και στην παλαιοχριστιανική Επισκοπική Βασιλική,(μέσα του 4ουμ.χ. αι.), Μονή Ροζινού, το μεγαλύτερο μοναστήρι της Βουλγαρίας, στους πρόποδες του όρους Πιρίν. Μελένικο (Melnik), επίσκεψη στην αρχοντική οικία Kordopulov (Κουρδούπαλου/Κουροπαλάτη),με τις λαξευτές αποθήκες για την φύλαξη κρασιών και την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.