Επίδομα παιδιού: Ποιος δήμος στην Ελλάδα δίνει οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ

epidoma
- Διαφήμιση -

Επίδομα παιδιού: Ποιος δήμος στην Ελλάδα δίνει οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ.

Οικονομική ενίσχυση για «αδύναμες» οικογένειες που απέκτησαν τέκνο το 2023

Με ένα σημαντικό ποσό ενισχύονται οικογένειες ορεινού δήμου της Ελλάδας, στις οποίες προστέθηκε νέο μέλος μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, επίδομα παιδιού ύψους 3.000 ευρώ δίνει ο Δήμος Αγράφων σε όσες οικογένειες απέκτησαν τέκνο μέσα στο 2023. Διευκρινίζεται πως η εν λόγω ενίσχυση δεν έχει καμία σχέση με το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ που λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των 3.000 ευρώ αφορά «αδύναμες» οικογένειες που απέκτησαν παιδί το 2023 με βάση την υπ’ αριθμ.: 3-34/31-01-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άνοιξε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και θα λήξει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγράφων στη Δυτική Φραγκίστα ή ηλεκτρονικά στο info@agrafa.gr επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ώστε να αξιολογηθούν από την τριμελή επιτροπή.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση ενδιαφέροντος
Φορολογική δήλωση – Ε1 (2023)
Εκκαθαριστικό σημείωμα (2023)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του τέκνου
IBAN λογαριασμού με πρώτο δικαιούχο τον αιτών/αιτούσα. (Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας αποδεικτικό επιμέλειας τέκνου)
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Τα κριτήρια είναι αρχικά οικονομικά και οι οικογένειες θα πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 20.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε υφιστάμενο τέκνο, ενώ απαραίτητα θα πρέπει όχι μόνο να είναι δημότες του Δήμου Αγράφων, αλλά και να κατοικούν μόνιμα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.