ΠΕ Σερρών – Προκήρυξη Εξετάσεων υποψήφιων ραδιοερασιτεχνών κατηγορίας

ΠΕ Σερρών - Προκήρυξη Εξετάσεων υποψήφιων ραδιοερασιτεχνών ΠΕ Σερρών - Εξετάσεις για την απόκτηση serrespost.gr ραδιοερασιτεχνών
- Διαφήμιση -

ΠΕ Σερρών – Προκήρυξη Εξετάσεων υποψήφιων ραδιοερασιτεχνών κατηγορίας

Από τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Σερρών ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024, θα διεξαχθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Σερρών, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών (1χλμ Σερρών – Νεοχωρίου)
την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 και ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

- Διαφήμιση -

Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών από Τετάρτη 22 Μαΐου έως και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, μέσω της πλατφόρμας https://radioerasitexnes.gov.gr.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
1
. Αίτηση στην οποία δηλώνει την κατηγορία, που επιθυμεί, να εξεταστεί:
«ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1» ή «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» (ηλεκτρονικά βλ παρακάτω),
2. Ηλεκτρονικό Παράβολο 26 € (e-παράβολο στον κωδ. 5113).
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατηρίου, ή βιβλιάριου υγείας, ή άδειας οδήγησης (σε περίπτωση υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, απαιτούνται αποδεικτικά έγγραφα που σχετίζονται με την υπηκοότητά τους και την μόνιμη διαμονή τους), μαζί με τις ανάλογες κατά περίπτωση φωτοτυπίες.
4. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι: α) δεν έχει ανακληθεί προσωρινά ή αμετάκλητα προηγούμενη άδεια ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου και β) ο τόπος μονίμου κατοικίας (σχετικά στις παρατηρήσεις).
5. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες που προσκομίζονται σε περίπτωση επιτυχούς εξέτασης.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
1.Σε περίπτωση ανηλίκου, υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του με την οποία παρέχεται η συναίνεσή του για την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου (ο ανήλικος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και απόφοιτος Δημοτικού σχολείου).
2. Για την περίπτωση απαλλαγής από τη γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα» απαιτείται τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής, ή ηλεκτρολογίας, ή τηλεπικοινωνιών (κατατίθεται στην υπηρεσία φωτοαντίγραφο, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).
3. Τα Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό 67% και άνω πληρώνουν το 50% του e παραβόλου των 26 € (υπάρχει ειδική επιλογή στην εφαρμογή).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους μέσω της πλατφόρμας https://radioerasitexnes.gov.gr. Τα απαραίτητα έγγραφα που ‘απαιτούνται’ στις αιτήσεις θα ‘εισάγονται’ από τους υποψηφίους στις κατάλληλες ‘φόρμες’ της πλατφόρμας σε μορφή αρχείων pdf, jpg. Αν η αίτηση είναι ελλιπής ο υποψήφιος θα ενημερωθεί με email.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν γεωγραφικά στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σερρών και πρέπει να υπάρχουν 3 υποψήφιοι .
3. Η ύλη των εξετάσεων και σχετικά θέματα υπάρχουν και στο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
4. Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή βιβλιάριο υγείας, ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, άδεια παραμονής).
5. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις εφόσον επιθυμούν, μπορούν στη συνέχεια να αιτηθούν μέσω της πλατφόρμας https://radioerasitexnes.gov.gr χορήγηση διακριτικών κλήσης για την έκδοση άδειας ραδιοερασιτέχνη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2321355752.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.