Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση του Δήμου Σερρών για δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

δράση του Δήμου Σερρών για δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
- Διαφήμιση -

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση του Δήμου Σερρών για δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Δεκάδες Σερραίοι και Σερραίες συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση που διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου 2024, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας με θέμα την αρτηριακή πίεση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μάϊος-Μήνας-Μέτρησης», που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης και που φέτος πραγματοποιήθηκε σε 18 πόλεις της Ελλάδας.

- Διαφήμιση -

Δημότες κάθε ηλικίας, είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν δωρεάν την αρτηριακή πίεσή τους και να ενημερωθούν σχετικά από τους επαγγελματίες υγείας. Η διήμερη δράση έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις Σέρρες και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

«Ο Δήμος Σερρών, στην προσπάθεια να ενισχύσει την ιδέα της πρόληψης και όχι μόνο της αντιμετώπισης όλων των νοσημάτων, συμμετέχει και υποστηρίζει τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης. Η δράση υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας» τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

«Το διήμερο έγιναν συνολικά 130 μετρήσεις σε συμπολίτες μας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης της αρτηριακής υπέρτασης, καθώς και της επίτευξης, του θεραπευτικού στόχου. Έγιναν τυχαίες μετρήσεις και τα ευρήματα έχουν καταγραφεί σε μια βάση δεδομένων και θα αποσταλούν στην Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, η οποία θα τα αξιολογήσει, προκειμένου να δημοσιευθεί σχετική μελέτη σε πανελλαδικό επίπεδο» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο γιατρός παθολόγος και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Υπέρτασης, κ. Γιάννης Μπαλάνος επισήμανε ότι η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. «Με τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους Σερραίους και τις Σερραίες, καθώς η υπέρταση είναι πλέον συχνός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου και το κακό είναι ότι δεν “δίνει” συμπτώματα» σημείωσε ο κ. Μπαλάνος.

Στη δράση συμμετείχαν το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Σερρών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, στην Ελλάδα 4 στους 10 ενήλικες έχουν υπέρταση και 2 στους 3 ηλικιωμένους, ενώ το 30% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι. Επίσης, οι άνδρες και οι νεότεροι σε ηλικία είναι συχνότερα αρρύθμιστοι. Η αρρύθμιστη υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα καρδιάς, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, αρτηριοπάθεια των ποδιών και άνοια.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.