Άμεσα βελτιώσεις με ΚΥΑ για να ενεργοποιηθεί η μείωση 50% φορολόγησης αγροτών

KYA
- Διαφήμιση -

Άμεσα βελτιώσεις με ΚΥΑ για να ενεργοποιηθεί η μείωση 50% φορολόγησης αγροτών

Ο νόµος 4935, για τον οποίο πολύ µελάνι χύθηκε και πολύς ντόρος έγινε πριν τις εκλογές του 2022, υποτίθεται ότι έγινε µε σκοπό να δώσει κίνητρα στους αγρότες να ενταχθούν σε συλλογικά σχήµατα (Α.Σ., Οµάδες παραγωγών). Τελικά καθηµερινά αποδεικνύεται ότι τα πάντα γράφονται εντελώς στο πόδι.

Έτσι όπως είναι γραµµένα τα άρθρα του νόµου:

- Διαφήμιση -

  • Οι επαγγελµατίες αγρότες που είναι µέλη συλλογικών σχηµάτων, δικαιούνται της µείωσης του φόρου κατά 50%, χωρίς να έχουν υποχρέωση να κάνουν σύµβαση συµβολαιακής.
  • Οι κάτοχοι αγροτικής εκµετάλλευσης (συνταξιούχοι, υπάλληλοι, ετεροεπαγγελµατίες), για να τύχουν της µείωσης του φόρου κατά 30%, θα πρέπει να κάνουν σύµβαση συµβολαιακής γεωργίας, ακόµη και αν είναι µέλη συλλογικών σχηµάτων.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τους κατόχους αγροτικής εκµετάλλευσης για να τύχουν της µείωσης του φόρου, είναι η ύπαρξη σύµβασης συµβολαιακής γεωργίας, αναρτηµένης στην πλατφόρµα myBusinessSupport το αργότερο έως 30/06/2023.

Κάτι τέτοιο όµως θεωρώ ότι δεν υφίσταται ή θα το έχουν κάνει ελάχιστοι. Συνεπώς, αυτή τη στιγµή, όλοι όσοι έχουν αγροτικά εισοδήµατα και δεν είναι επαγγελµατίες αγρότες, δεν θα πάρει κανείς την έκπτωση του 30%.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.