Δέκα σημεία προσοχής πριν οι Νέοι Αγρότες πάνε για φάκελο στον σύμβουλο, εξετάζεται να υποχωρήσει η βάση ένταξης στα 40 μόρια.

NEOI AGROTES
- Διαφήμιση -

Δέκα σημεία προσοχής πριν οι Νέοι Αγρότες πάνε για φάκελο στον σύμβουλο, εξετάζεται να υποχωρήσει η βάση ένταξης στα 40 μόρια.

Χαµήλωµα της βάσης ένταξης από τα 55 στα 40 µόρια, περισσότερη βοήθεια για πόντους στη φυτική παραγωγή και τη µείωση των ετών για τα πολυετή µισθώµατα από τα 10 στα 8 έτη, ήταν µερικά από τα αιτήµατα κατά την ολιγοήµερη διαβούλευση της λίστας κριτηρίων µοριοδότησης των Νέων Αγροτών.

- Διαφήμιση -

Η οριστικοποίηση των κριτηρίων αναµένεται να πραγµατοποιηθεί την ερχόµενη Πέµπτη 30 Μαΐου κατά την Επιτροπή Παρακολούθησης της ΚΑΠ στην Καβάλα. Εφόσον µείνουν ως έχουν πάντως, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Για πρώτη φορά δεν θα λάβουν µόρια µόνο όσοι έχουν πτυχίο γεωτεχνικής κατεύθυνσης, αλλά θα µετράει στη βαθµολογία οποιαδήποτε πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης και µάλιστα για 4,5 µόρια (9 µόρια για γεωπόνους).
  2. Για τους βαθµούς της συµµετοχής σε Οµάδες και Οργανώσεις (3 µόρια) αυτή τη φορά θα απαιτείται και η δέσµευση παραµονής σε αυτής, µε το χρόνο να προσδιορίζεται στην πρόσκληση. Μένει να διευκρινιστεί στην προκήρυξη τι θα γίνει αν «διαλυθεί» µία Οµάδα κατά τη διάρκεια των δεσµεύσεων και αναγκαστεί να αποχωρήσει ο Νέος Αγρότης.
  3. ∆εν υπάρχει βαθµολογία για ανεργία και οικογενειακό εισόδηµα σε αντίθεση µε την περασµένη πρόσκληση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.