Άλμα τιμής στο κίτρινο ρύζι που κλέβει στρέμματα από βαμβάκι και καλαμπόκι.

RIZI
- Διαφήμιση -

Άλμα τιμής στο κίτρινο ρύζι που κλέβει στρέμματα από βαμβάκι και καλαμπόκι.

∆ιατήρηση της «ηγεµονίας» των µεσόσπερµων ποικιλιών, µε ενίσχυση, ωστόσο, τόσο των µακρύσπερµων, όσο και της Καρολίνας, αναµένεται να καταγράψει φέτος η καλλιέργεια ρυζιού στη ∆υτική Θεσσαλονίκη, η οποία όλα δείχνουν ότι θα «κλέψει» στρέµµατα από το βαµβάκι και το καλαµπόκι, παρά το εµπορικό «αγκοµάχηµα» του Ronaldo στην αγορά.

Τα τρακτέρ, µε τις σπαρτικές µηχανές, µπήκαν στον κάµπο της περιοχής και άρχισαν να σπέρνουν τα χωράφια από τις 8 – 9 Μαΐου, αλλά λίγο οι τελευταίες ασύγχρονες βροχοπτώσεις, λίγο οι σηµαντικές αυξήσεις στις τιµές ορισµένων εισροών και λίγο τα υψηλά, για την εποχή, αποθέµατα από ρύζι της περσινής χρονιάς, έφεραν στο ξεκίνηµα ένα «µούδιασµα».

- Διαφήμιση -

Ζητούµενο τώρα να κρατήσει ο καιρός

«Η φετινή σπορά, όπως έχει ξεκινήσει, είναι για να γράψεις βιβλίο. Οι βροχές που περιµέναµε πώς και πώς, µετά από εβδοµάδες ξηρασίας, ήρθαν στο χειρότερο timing. Το νερό που έπεσε, για δύο ηµέρες, ήταν τόσο πολύ, ώστε τα χωράφια που είχαν αρχίσει οι κατακλύσεις σχεδόν γέµισαν, ενώ τα υπόλοιπα γάνωσαν και είναι αµφίβολο εάν οι σπόροι θα εγκατασταθούν οµοιόµορφα. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, ήταν να γίνουν κάποιες κατεργασίες ακόµη και να πέσει και λίπασµα, αλλά οι βροχές δεν το επέτρεψαν», εξηγεί ο Γιώργος Μπότας, παραγωγός και γενικός γραµµατέας του Συνεταιρισµού Β’ Χαλάστρας, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι «εάν ο καιρός κρατήσει, σε µεγάλο ποσοστό η κατάσταση θα διορθωθεί από τους παραγωγούς».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.