Ψηφιακή Κάρτα: Τσουχτερά πρόστιμα – Η επέκταση σε βιομηχανία και λιανεμπόριο φέρνει σαρωτικούς ελέγχους

PSIFIAKI KARTA
- Διαφήμιση -

Ψηφιακή Κάρτα: Τσουχτερά πρόστιμα – Η επέκταση σε βιομηχανία και λιανεμπόριο φέρνει σαρωτικούς ελέγχους

Το «ποινολόγιο» που έχει θεσμοθετηθεί είναι συγκεκριμένο και καθορίζει εξαρχής το ποσό του προστίμου, ανά είδος παράβασης

- Διαφήμιση -

Πρόστιμα που ξεκινούν από τα 600 και φτάνουν έως και τα 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο και ανά παράβαση, έχουν προβλεφθεί για περιπτώσεις όπου δεν θα πραγματοποιείται ορθή χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Με δεδομένο ότι από την 1η Ιουλίου, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, λήγει η «περίοδος χάριτος» και δύο μεγάλοι κλάδοι της Οικονομίας, η βιομηχανία και το λιανεμπόριο, εντάσσονται σε αυτό το μοντέλο καθορισμού του ωραρίου απασχόλησης, ασφαλώς και δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για την ορθή εφαρμογή του μέτρου.

Ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας (ΑΑΕΕ) προετοιμάζονται ώστε να εντείνουν τους ελέγχους τους, ειδικά για περιπτώσεις που αφορούν στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας. Το γεγονός ότι αναμένεται να προστεθούν στο σύστημα καταγραφής του καθημερινού ωραρίου απασχόλησης, άλλες 150.000 επιχειρήσεις, αρκετές από τις οποίες είναι μικρομεσαίες, με περισσότερους από 600.000 εργαζόμενους αυξάνει και τον κίνδυνο να πραγματοποιηθούν λάθη, που θα επιφέρουν τσουχτερά πρόστιμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι παράλληλα με την επέκταση της χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας, θα ενεργοποιηθεί και η εξελιγμένη μορφή του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το λεγόμενο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.