Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ
- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. , που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά στις 17-19 Μαΐου, έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής.

- Διαφήμιση -

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας καθώς και του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2023 και συζητήθηκαν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στο “επιχειρείν”.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιωάννης Μασούτης ,κατά την ομιλία του, τόνισε για ακόμη μία φορά πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συνυφασμένες με τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας και η ενδυνάμωση τούς κρίνεται απαραίτητη.

Κάποια από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμβολή των Επιμελητηρίων στην ανάδειξη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ και η αδήριτη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και η αναβάθμιση των υποδομών, ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των Ιονίων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ Επιπρόσθετα, όλοι οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να θέσουν για ακόμη μία φορά υπ’ όψιν του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις δυσκολίες που βιώνουν οι επαγγελματίες.

Ο Υπουργός κατά την ομιλία του ανέδειξε το θετικό πρόσημο που αποδίδει η κυβέρνηση στην υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάγκη προώθησής της, τονίζοντας πως τα Επιμελητήρια αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης και η κυβέρνηση φροντίζει να τα στηρίζει.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ Παρούσα στη Γενική Συνέλευση ήταν και η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη η οποία αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας, με την ανάδειξή της ως προορισμό υψηλής αξίας, με σεβασμό στον άνθρωπο, και στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Τόνισε δε, το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια προς αυτή την κατεύθυνση , με την τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Για ακόμη μία φορά η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους της επιμελητηριακής κοινότητας να αναδείξουν τα προβλήματα του “επιχειρείν” και να συντονίσουν τις δράσεις τους, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αποστολή του μηνύματος προς την κεντρική εξουσία , πως η ενίσχυσή τους τους είναι επιβεβλημένη.

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.