Κοινωνικός τουρισμός 2024-2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φθηνές και δωρεάν διακοπές, οι δικαιούχοι, τα μόρια

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού tourismos
- Διαφήμιση -

Κοινωνικός τουρισμός 2024-2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φθηνές και δωρεάν διακοπές, οι δικαιούχοι, τα μόρια.

Στα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για φθηνές ή και δωρεάν διακοπές μέσω του κοινωνικού τουρισμού 2024 -2025. Οι δικαιούχοι θα είναι και φέτος 300.000 άτομα ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2024 έως 31.07.2025.

- Διαφήμιση -

Το φετινό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Σημειώνεται, πως το πρόγραμμα εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

«Κοινωνικός τουρισμός 2024-2025»

Διάρκεια προγράμματος: 1/8/2024 έως 31/7/2025

Δικαιούχοι: εργαζόμενοι & άνεργοι

*Εξαργύρωση περσινών voucher έως 30/6/2024

* Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την επιταγή -> κινδυνεύουν να αποκλειστούν για τα επόμενα 2 χρόνια

* Εκτός: όσοι έλαβαν voucher πέρυσι (εξαιρούνται ΑμεΑ)

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Δικαιούχοι Voucher
Δικαιούχοι του φετινού προγράμματος είναι:

 • ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2022, 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας
 • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας.

Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία αίτηση από τον σύζυγο που βάσει των κριτηρίων του Πίνακα Μοριοδότησης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί, ο/η οποίος/α θα δηλώνει στα ωφελούμενα μέλη, εκτός από τα παιδιά του/της, και τον/τη δικαιούχο σύζυγό του/της. Ο/Η δικαιούχος σύζυγος που δηλώνεται ως ωφελούμενο μέλος δεν μοριοδοτείται.

Η δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής και των δύο συζύγων βάσει της μοριοδότησης του ενός δίνεται και στην περίπτωση που υποβληθούν από αυτούς ξεχωριστές αιτήσεις, εφόσον συμπληρώσουν στις αιτήσεις τους τα ζητούμενα στοιχεία του/της συζύγου.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Ετήσιο εισόδημα

Ύψος ετήσιου συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικού και τεκμαρτού, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος φορολογικού έτους – ή του αμέσως προηγούμενου αυτού φορολογικού έτους στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες – ως εξής:

 • έως 10.000,99€: 30 μόρια,
 • από 10.001,00 έως 20.000,99€: 20 μόρια,
 • από 20.001,00 έως 30.000,00€: 10 μόρια.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια μοριοδότησης στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τους αρμόδιους φορείς. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οι πληροφορίες αναζητούνται από σχετικά δικαιολογητικά, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία, μέχρι της πληρώσεως αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους του προβλεπόμενου αριθμού.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Τα κριτήρια μοριοδότησης

Τα νέα κριτήρια που καθορίστηκαν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025 από τη ΔΥΠΑ και θα αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση (ΚΥΑ):

 • Ιδιότητα ΑμεΑ σε ποσοστό 50% και άνω: 50 μόρια
 • Ιδιότητα μονογονέα: 10 μόρια
 • Αριθμός ανηλίκων τέκνων (ηλικίας έως 18 ετών): 15 μόρια για κάθε τέκνο

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων α’ έως γ’ είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση.

Νέος δικαιούχος ή δικαιούχος που συμμετείχε αλλά δεν επελέγη λόγω μοριοδότησης σε κάθε πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός περιόδων 2022 – 2023 και 2023 – 2024 της ΔΥΠΑ: 20 μόρια

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Οι παροχές

Επιδοτεί έως και 100% διαμονή σε τουριστικά καταλύματα

 • Από 1-6 διανυκτερεύσεις
 • Έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω
 • Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

-δωρεάν για άτομα με αναπηρία

-συμμετοχή 20% οι πολύτεκνοι

-συμμετοχή 25% οι υπόλοιπο

 

Ακολουθήστε το serrespost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του Ν. Σερρών και όχι μόνο.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.